Monday, December 28, 2009

kisahnya bersama seorang bergelar sahabat ,.!

saya ada kawan . dia baik sangat . kawankawan saya memaang baik ,.!
saya dengan dea berbeza umur . tapi kami rapat juga .
yeye ! saya ingat , sebab rakan muda .!
kisahnya bermula apabila saya pergi kem arp tuh .
sejak tuh kami jadi rapat . saya tak kesah pon apa orang cakap .!!
dia bangsa lain ke ? macam lembut ke ??
eh , tak kesahh lah semua tuh !! serius punya taw .
dengan bangga saya panggil nama dea steven (:


tah tetiba nak bercerita pasal dia nih . tapi serius dea baik sangat dengan sya nih doe !
sempena krismas dea jemputlah dtg rumah dea tadi .
then saya datang dengan anaz ,
wahhh ! meriahh . ramai giler orang .
majority melayu taw kawan kawan dea .,
kan saya cakap dea baek , sebab tuh ramai orang nak kawan gan dea (:
anyway thnks sgt2 sebab jemput saya dengan anaz ek . ?
tapi sorry tak dapat lepak lama sebab tgh keje .
mungkin kita tak dapat jumpa lagi , ye lah kau kan dah habis sekolah .
tapi our friendship kita selalu terpahat di hati (:
so itu jelah .
selamat hari krismas to u =)

Sunday, December 27, 2009

bertemakan warna biru ,.!






biru ? cantik kann ? nice . nampak lembut gitu ...*aku yg over lebih , hAHHA
this post special aku buat untuk korang berdua ,
syamir dan jue ,.!
tahniah , tahniah , tahniah ,..! anda telah bergelar suami isteri .
wahhh , bestnya . HAHHA * aku yg sedang teringin duduk atas pelamin tuh doe (:
okok . lupakan hasrat aku tuh .
macam tak sangka sebenarnya kau da kahwin , umur kita sebaya .
tapi tak apa . aku tetapkan doakan yg terbaik untuk kau semoga kekal hingga ke anak cucu .
eh eh , tak tak .! semoga kekal hingga ke akhir hayat (:
*baru lama . takot t sampai cucu tak besama pulak . heeheh
ermm apalagi ek ?? huh !
thnks alot sebab sudi invited aku dtg kenduri kau nih .
ucapan terakhir dr hati yg tulus dan ikhlas

SELAMAT PENGANTIN BARU
&&
selamat berumah tangga

syamir && jue <<3>


p/s : syamir && jue yg sebelah kanan tuh taw . yg tak pakai tudung ,.!
yg pakai tudung tuh kakak kepada syamir . dorang bersanding sekali .


Saturday, December 26, 2009

benda penting ni doe ,.!

eh , sumpah boo reng gila gila gila lah ,.!
aku repeat balik ek , boring alias bosan !!!
macam entah hape hape je lah .,.
grrrr -,-



*mcm tak de point je aku cakap nih kan .
HAHA . sila abaikan (:

Friday, December 25, 2009

friend request tuh ..??

macam biasa aku suka nak sign kat ms .
rindu katanya . hee (:
then dapatlah kawan baru . yeahhh , suka suka suka ,.!
saya suka berkawan , *ckp dengan penuh rasa bangga .
and seorang aku tuh memang buat aku tertarik .
i like it . eh tak tahulah kenapa ...
so aku bukak profile dea then ,.. i found something yg interesting

nafsu mengatakan wanita cantik atas dasar rupanya,
akal mengatakan wanita cantik atas dasr ilmu dan kepandaiannya,
dan
hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya .

agak berulang ulang kali kot aku baca benda nih .
bukan sebab tak paham tapii tah la .
aku suka dan satu lagi nih ,

jangan tertarik kepada seseorang kerana parasnya , sebab kelokan parasnya dapat menyesatkan ,
jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerana kekayaan akan musnah ,
tertariklah kepada seseorang yg dapat membuatmu tersenyum.,
kerana hanya senyum dapat membuat hari hari yg gelap menjadi cerah .

act ada lagi tapi 2 nih je yg aku berkenan sangat nak letak kat sini ,
so to seorang aku alias muhammad izzudin ,
sorry yer ., saya copy benda nih tak inform kat awak . hehe (:




.

Thursday, December 24, 2009

jarak sehari sahaja ,.!

happy birtday to you cik sharina ,.!

special punya nyanyian untu kamu

happy birthday to u
happy birthday to u
happy birthday to sharina
happy birthday to u




maaf kerana terlambat nak publish nih tapi still aku dah wish kau dalam mecej kan ??
HHAHA . aku tak pernah nak lupa dan takkan pernah lupa pon ,.!
eh , serius doe ....! ye la kita lahir pon dekat2 jer kan ??
23 december 1993 .........
after aku lahir tuh then selang sehari kau lahir pulakkk ! HAHAHHA
kau masih pangkat adik ,,, (:
so wish u good luck untuk spm next year .
then semoga pangjang umur & murah rezeki dan hidup bahagia selalu ,.
ouh tak lupa semoga dapat bf yg kacak kacak , HAHA
well , tahniah kerana bergelar 6teen yawww !

ok .itu sahaja ,...
masa dah time nih nak tidoo.
nytez everybody (: !

Tuesday, December 22, 2009

next ....

kepada korang korang yg baca bukak blog nih sorry story hari tuh dah tergantung .
that day lupa pulak nak update ,..
mengertilah ek . sangat tired after keje tuh (:

so the sambungan cerita tuh ...


errrr , act dah lupa kot .,
tah lah . ingat ingat lupa ,..
so ber'story' point je lahh . ok takk >?
*act tak kesah korang cakap ok ke tak sebab nih blog aku , suka hatilah . HAHHA
ouh ya ,
1 :thnks to kawan abg yg sudi wish even kita tak kenal kan .
(kenal2 macam tuh jerk) (:
ouh the name is hadfizul && dean ,.!
2 : thnks nasrullah abd rahman , anda orang pertama ..! ily lah . hee (:
3 : ermm da lupa ...

blablabla . stop !

sekian ,.!


p/s : jgn marah ekkk ? agak tah apa apa la kan ...

Monday, December 21, 2009

gadis 21 december 1993 ,.!

pagi nih aku saya bangun dengan senyuman lebar sampai ke telinga ,.
HHAHA . tak sampai pun sebenarnye (:
ouh , saya suka hari ini . suka gila gila gila .!!
hari ini hari saya lahir ke dunia , FAKTA .!
wahhh ! gembiranya ...........,
so jum nyanyi lagu ok ??

happy birthday to u
happy birthday to u
happy birthday to nurie
happy birthday to u

tepukan gemuruh .! HAHHA
tahniah untuk anda dan juga saya . (:
thnks kepada kawan kawan yg ingat tarikh tu .
ily lahhh ,.! hehe
ramai jugak yang wish sebelum hari ni sebab katanya takot nanti tak dapat wish ,.
tapi tak pe . tak kesah . korang ingat jugakkk kan ??
thnks sebab masih ingatkan saya ! thnks a lot ,.!

ok dah cukup dah terima kasih tuh . (:

and now saya kena pergi .
kita cakap lagi nanti after i balik dari keje ,
bubye , see ya !



lots of love ,
nurie (:


Sunday, December 20, 2009

saya punya sayang <<3 !

kepada cik siti nora shikin ,
aku rindu kau jugakk doe , ily 2 imy 2 ,.!
ouh , pasal name aku tuh , sampai hati kau tesalah eja .
eh, tak boleh dimaafkan . -,-
cehh , gurau jer . HAHA

aku dah jadi followers kau punya lama kau baru tahulahhh .
eh , memang tak patut ,...
tapii tak pe , akhirnya kau tahu jugakkk , hee (:

FYI aku sehat sahaja .
dea memang sayang aku doe .!
hhehe . kau pulakkk >?

then sememangnyer rugi besar kau pindahh .
kalau tak mesti kita same class kan kan ??
but even kau dah pindah aku still ingat kau .
ur is my bestfriend dear , (:

err , act aku memang da tahu dah aku memang sahabat yg terbaekk !
HAHHAH . *perasan lebih sikit .!
dan pasal kita jumpa tuh .
ok sahaja . aku dah lama tak ketemu kau ..
weyhh , rinduu gilerrr ,.!

so see u nanti dear .,
salam rindu dari nurie special untuk kau . (:


p/s : aku nak post coment kat blog kau tapi tak dapat .
so aku reply macam nih jugaklah ekkk >? hehe (:
miss u giler lah kawan ,.!

Saturday, December 19, 2009

pusing sana pusing sini pas tuh belek belek fon......

my eyes nih rasa macam tak boleh nak terpejam .
nak terbukak jugakkk !
adehhh , suda lah rasa penat .,
then segala macam lah dicuba nak melelapkan mata nih ,,

but hampehh jugakkk !,,
andd my fikiran teringatkan kisah kisah lampau , *ayat nak power jugak tuh .
macam tak percaya pulak kan , spm is just around the corner ..
FAKTA , saya akan menjadi calon SPM !!
'eh , bosan pulak ingat benda nih . dah tak nak pikir lagi .>
,' kata kata yg terkeluar secara sedar ,!
then meneroskan hajat ingat kisah lama i bukak lah image didalam fon yg agak lama tak di'check' .
anddd ...






ni lah hasilnya !!
demi nak tunjuk muka chumil nih saya bangun cepat2 then onlinelah . hee
tengok tengok betapa comelnye muka doranggg !
gilerr chumil kan kan kan ?? geramnye...,!
ouh , this picture saya dapat dari cik nas . * panggilan mereka untk anas , heheh !
that time anas yg mengarahkan mereka buat muka geramm !
ouh he likes nak soh anak buah dea buat muka macam macam ~ hhehe rasanyalah .,
FYI saya suka gila gila gila nak tengok picture nih ,
tapi saya tak jadi gila lagi lah ekk ..! hehe

dan sekarang masa untuk kembali ke bilik tidur dan bermimpi mimpi yg indah !,.
so good night everybody ,
salam december dari saya ..
nurie (:

whine up ,, blabla . bising jugakk lah !

bila sya tengah agak busy layan customer then suddenly my fon bunyi .
dalam hati cakap "sapa lah mesej aku nih , kacau betol lahh ! "
bila dah bukak inbox rupanya cik zulaikha , .
sorry cik kecikkk , heee (:
dea cakap next year kita satu kelas !
then time tuh jugaklah saya senyum sampai ke telinga then tinggalkan customer yg tengah di 'serve' olehkuh.
HAHHA , saya memang suka buat kerja ikot kepala sendiri .....
next year same class dgn kawan kawan yg memang gilaks2 .
yeahh , i really rinduu tengok muka muka korang semua except someone .....
totally dea change kot . ya ! untuk saya lah ,!
tapii aku tak kesah dan tak pernah nak kesahhh !
hak kau , dan seingat hangat kat kepala hotak nih la kan kita tak bertegur dah kan sejak tuh dan sampailah kini .......


Monday, December 14, 2009

bertemankan 100 plus di pagi hari ???

menggeliat bangun dari tidur , terus meluru ke arah jendela untuk melihat keindahan pagi yg ditemani sang suria yg menyinari bumi dengan ............................????
ok berhenti setakat itu .

ouh yaa , my mum suruh i untuk pergi membeli newspapar .,
so secara mendadak im thirsty pulakkk ,
then ......
itulah , !


dan sekarang ...
i really miss kawan kawan kuh ,,,
takk sabar nak jumpa next year !!!
kita semua da form 5 bhaiiiii ,
HAHAHHA , macam tak percaya pulak.
rasanya macam baru jerk masuk sekolahkan .
sedar tak sedar spm dah ada depan mata duhhhh >
cakap pasal spm , erghhhh !
tak nak ! tak nakkk !
kenapa mesti ada spm ????
ok nurie dah mula tanya benda bodoh !
anyway tahniah to Achmad Subayri bin Mat Sihan !
dia sudahh berjaya melepasinya ...
im proud of you bro (:
kita tunggu result nyer macam mana .,
kamu kan nak pintarrr , heheh .

Wednesday, December 9, 2009

sahabat , friends tuh apa ??

semalam aku agak sedikit terkilan dengar the cerita sebenar pasal budak tuh ,
aku rasa macam nak jumpa dea bagi penyepak maut , ok ini betul ~!
so sebab reason nih lah aku bangun pagi2 semata mata nak cerita kisah sahabat itu !

well , kamu kamu kaw tak kisah siapa kan , tapi tetap tertuju pada diri kau yang suka mereka cerita .
ini khas untuk kau , tapi aku tahu kau tak pernah baca benda nih sebab kau bukannya tahu pon aku ada blog
plus ms ....errr rasanya lah kan (:
so khas untuk kau erkkkk !!!!
untuk itu terke;uarlah kata kata kau dan aku .

aku tak paham dan tak pernah nak paham ,
kawan jenis apalah kau nih !??
sahabat tuh bagi kau apa ?
apa kau ingat bila gaduh jer teros tak boleh berbaek ??
apa kau ingat bila gaduh jer teros cerita kalau bleh pada semua orang tentang aku ??
apa kau ingat bila gaduh jer teros timbul cerita yg satu pon tak betol pasal aku ??
apa kau ingat bila gado jer secara automatik aku jadi mush terbesar kau ??
apa kau ingat bila gado jer erti sahabat itu kau lupa demi membalas dendam pada aku ??

seribu tanda tanya kenapa kau sanggup buat aku macam nih ?
pernah tak kau dengar aku memburukkan nama kau kat semua orang ?
pernah tak aku cerita pasal kau macam ni macam tuh ?
weyhhh , TAK PERNAH LAHHHH !
sedangkan kauuuuuuu ?
kau cerita kat dorank yg aku ni macam ni macam tu ,
kau reka cerita cerita fiksyen nak jatuhkan maruah aku demi memuaskan diri kau .!
pernah kau fikir aku ??? !
tak pernahhhh ! kau ni jahat mengalahkan iblis ,
eh takkk . sama macam iblis !!!
amekk kau , kena gan aku .

layakkah kau ni digelar sahabat ?
layakkah kau ni ada kawan ?
aku rasa TAKKK ! TAKK !
kau tak layak ada kawan langsung !

bagi aku kau bukan lagi kawan aku !!
aku benci kau !
kau hina aku , kau jatuhkan maruah aku !
kau cerita pada orang2 tentang diri aku yg tak betol ?
kenapa ??
kau jeles ke ???
aku tak paham , kenapa mesti jeles ??
aku tak de yg istimewa pon !!!

hurmmm , mungkin itu sikap kau kan ?
maaf aku cakap sebab aku menyesal pernah kenal dengan kau !!

Tuesday, December 1, 2009

ayat ayat itu , kata kata itu ....

tired , penat , letih dann yang semaksud dengannya ...
seterusnya mendorong kepada perasaan malas nak mengupdate blog aku yang cantik melecun nih , hHAHHA
ok , done ! (:

berat mata memandang , berat lagi tangan untuk menaip . *peribahasa yg tidak tertera dimana kamus ,jangan tiru menatang nih , (: !
well , aku kan manusia busy kononnyer ,.
ok aku suka cakap aku busy sebab tuh jer ayat paling terbaek kot aku boleh bagi , haha
*maaf , tiada kena mengena dengan yang dah pening , pengsan , koma , meninggal && sakit otak erkk ? ;
so diharapkan anda tidak menyibukkan diri bertanya sebab dan mengapa (: ,.!

...............................................................................................................................................................................

tiada kata untuk diluahkan
tiada ayat untuk dibicarakan


mungkin buat masa sekarang .>
rasanya begitulah .

salam rindu dari saya ,
nurie (:

Friday, November 27, 2009

,...???

disaat waktu berhenti... kosong
dimensi membutakan mata memekakkan telinga
lalu diri menjadi hampa
saat paradigma tidak lagi digunakan untuk menerka
sadarku akan hadirmu,
mematahkan sendi sendi yang biasanya tegak berdiri


lihat anda pon menyukainya kann ? kan ?
yaaa , aku sudah tentu suka gilak gilakkk ,.!
tapi aku tidakk gilakk , FAKTA >!!
i donno why i lurve giler nak baca ayat ini ,
even baca berulang kali pon takk kisahhh .
sebab saya suka ,
yaa , saya suka ! haha
so untuk anda anda yang tidakk suka ,
bacalah baca kali punya banyak ..
mesti suka . try it ,! (:
tak suka jugakkk ??
dah diam jangan baca lagi . HAHHA

hari yang dinantikan kot ,...(:

waktu berjalan dengan sangat pantas dan tidak berhenti walau sedetik pon ,
masa terus berlalu meninggalkan setiap ketika yg dahulunya sering kali ku lakukan .
kini ku mulai merinduinya , :)
ceh ceh ayat power aku guna nihh . don't play play ekk HAHHAH
agak lama aku tak mengonlinekan diri dalam myspace , facebook , blogger , tagged andd plus plus >>
sekarang pagi pagi lagi aku online then mengupdate blog yang sekian lama aku tinggalkan .,
ouh , ini pagi raya .,
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA (:

selamat menyembelih lembu dan memakan daging korban itu yaa ,..!
dan juga selamat bergembira di hari yang mulia ini ,
sekian sahaja kata kata yg sedikit sebanyak bermakna untuk anda , hee
kini saya keblurran sedikit nak berstory nih .

p/s : maaf kerana ketidakseronokan melihat blog inin yaa ,
al maklum agak kesibukan sepanjang cuti ini sekolah (:

Wednesday, November 18, 2009

mereka sedang.......aku ??

sedang mereka yg berumur 17 tahun mengambil peperiksaan SIJIL PELAJARAN MALAYSIA ,
atau dikenali dgn SPM di dewan peperiksaan s
ekolah masing masing ,
aku sibok sibok online pada waktu pagi pagi nih (:
HAHA . naseb lah da tuh time korang kena jawabb , hee
eh , next year aku pulak yang amek kan ?
adoiii , kalau SPM tak ada kan bestttt >?
bahagia hidup aku , ( sudaa jangan merepek dahh )
now aku teringatkan abang kuh ,!
macam mana lah agaknyer dea sekarang kan kan ,
entah boleh entah tidak la kan dea jawab .?
tapi aku yakin dea boleh punya . abg aku kan pandai , hehe =)

so untk pelajar pelajar SPM tuh ,
khususnya untuk my abang && adik anaz ,
GOOD LUCKKK !!!
all the best ,,
buat yang terbaekkk !
cayok ! cayok ,!


kalau tak dapat jawab ingatkah nurie ,
mesti dapat jawab ,. hee (:
sekali lagi SEMOGA BERJAYA !!!

Thursday, November 12, 2009

penat , pening , semua ada ...

semalam pergi cari keje ,
ok me , zue , ziema && sepupu ziema kak sah ,
ok . tipu kalau tak penatt kan .
then pergi la macam macam tempat then ada yg dapat and ada yg kena tggu .
ok fine ,
kfc interview kena tunggu sampai pukul 4 .
eii lamanya nak tunggu .
so aku decide malsa lah nak tggu
then zue follow sekalai . tinggallah ziema with sepupu dea .
pendekkan ceritanya zue text me then cakap ziema dapat kfc ,
gaji sedap pulakk rm 900 dodol !!
rasa rugi pulak balik tadi kann ? hee (:
tu lah sape soh balik awal , gedik sangat kaw nurie .
ok stop !
act malas lah nak keje kfc tuh even gaji sedap , sbb leceh .
kena injection then kena g kursus dulu kalau tak silap lah .
law nak keje kfc tuh next year lah lepas spm .
ye la sementara menunggu result keluar kann ?
so now aku dalam dilema .
pasal keje a&w nih . ayoyo ! nurie apa sudaa jadi huh ?
isnin nih kena lapor diri , tapi takot pulak kalau tak dapat nanti .
adusss ! ermm tunggu wayang tah dapat ke tak lah .
sememangnyer aku sedang dilema perasaan lahhh !
someone plz help me duhh ,

errmmmmmm
sedang confused nih ,
kepala aku sudaa mahu pecah berfikir macam macam . !

Tuesday, November 10, 2009

bila NOVEMBER ,

mengonlinekan diri bila sedang bosan ,
yeahh ! thts what i do now lah .!
then tibatiba mata terlihat calendar ...
jeng jeng jeng .....
next month sudaa december .
sedar tak sedar dah menghampiri penghujung tahun 2009 ,
eh , december ini bukan itu sahaja .
my bufday semakin mendatang .
yesss ! suka suka suka ,
i akan menjadi semakin dewasa , matang dan segala macam lah .
i lurve it gilerr lah .
even sometimes terkenang masa kanakkanak .
rinduu lah jugakk tapi manusia itu membesar kan ?
tak selamanya kecikk ! betul takkk ???
so hargailah setiap masa yang ada ,
masa itu emas .!
ingat ingat lah dan selamat beramal ,
heee (:

Sunday, November 8, 2009

tidak dapat dikongsi :)

hari nie hari yang sangat menghappykan lah , seriuss .!
kisah mengenai kau dan aku ,
cehh . HAHA
tapii tak boleyh la nak berstory telling panjang lebar .
cuma boleyh itu sahaja ,
maaf yerrr (;
reasonnyer sebab risau my bro baca pulakkk !
nanti bocor pulak rahsia ,
tak mau tak mau >>> +)
ok habis sudaa part nie .............

yayaya ! malam nih MU vs chelsea .
i love MU > caiyokk .!
kalahkan chelsea , HAhah
Manchester United foreverrr <33 !
gila minat kelab tuh gilerrr lahhh .

akhir kata ,
selamat menjawab paper pjk esok kepada pelajar form 4 smkpu 1 !
rasa klakar pulakk , nak gelakkk . HAHAH
ok done ! (;

Friday, November 6, 2009

eh , kambing hitam betol !
bodoh dan segala yg bnde yg ngok ngekk ,.!
eiii , aku rasa macam nak sepak orang sampai mampuss ,
bunuh orang ke . apa apa je lahhh !
bangang dodol betol ,

:(

bila penderitaan kuh berakhir juaa ...,

hey , kamu semua !!
my exam sudaa berakhir pulakkkk !

sumpahh giler happy , (;
akhirnya penderitaan menghadap buku sudaa berakhir ,,
yes yes yes !!
bestt sangat ouhhh .,
tu yang aku buat title macam tuh ,
kononnyer nak menggambarkan lah examm tu satu penderitaan , heheh
paper yg paling susahh add mathe kot ,
gila susahh tahap gaban weyhhh .!
act paper 1 tu tak la susah mana cuma da lupa cara cara nak buat ,
tah apesal la bila nak buat jerr memang semua bnde da lupa .
kalau paper 2 jangan cakap lah ,
memang da tak terjawabb pon . HAHHA
tangan aku yang sedang memegang pensil nih tak tergerak dek melihat soalan yg pelik pelik tuh .
HAHA , so tawakal jer lahh dapat result nanti , huhu (;

so ini sahaja pada masa ini ,
eh , sebelum terlupa
isnin nih ada exam PJK pulakkk !
ouhh senang jerr . HAHHAHA

ok habis ~~~

Thursday, November 5, 2009

when air hujan turun mencurah curah jatuh ke bumi ...

i have my own world ,
yeahh , now i lurve it sangat sangat .
tak seperti dulu , i hate that a lot
donno y ? dont tanya erkk .
im not a person yg sangat rajin nak answer question ,. ! (;
i try to be nice but ...............................
ouhh , never mine . lupakan saja sudaa
im happy now andd dont ever you dare nak merosakkannya , HAHHA



my world is just 'DEA' dan 'me'

noktah tidak berkoma ,.!

Wednesday, November 4, 2009

ada ketikanya ...

semua mulai berubah sedikit demi sedikit ,
ahhh , kelamaan jadi bukit juga .
thats things yg berlaku sangat memeningkan kepala .
kau berdiam pada mulanya ,
eh lihat aku . seribu kali ku berdiam lah ,!
buat apa aku nak berkata kata kalau pada akhirnya aku yg terasa .
betul takk ? aku mencuba untuk tidak terkait dgn sesiapa .
err except my anaz , hee (;
bagi ku itu jalan terbaikk .
aku lebih rela berdiam tanpa sebarang kata ,
aku lebih rela hanya melihat tanpa berkata kata apa .
perubahan ?
yeahh ! semua orang perlu berubah =)
begitu juga aku , perlu sedikit pembaharuan kot .
ouhh , aku menjadi sangat malas untuk berfikir mengenai mereka semua .
hati aku keras bagai batu yg tidak pernah akan pecahh !
hanya dea yg tahu kisah disebaliknya ,
tapii aku gembira .
gembira dengan apa yang aku ada .


Sunday, November 1, 2009

when aku terjaga dari lena kuh ,

i opening my blog and ms dan segala macam yg ada ,
yeah ! memulakan hari baru pada 1 november 2009 ,!
act setelah baca blog someone buat aku sedar bahawasanya hari nie 1 november , haha
dan that time aku berkata

" ouh selamat melalui hari baru setelah melalui 31 hari yg lama "

macam tak sedar hari-hari sudaa pon berlalu ,
tapi tersangat la sedar add mathe paper sudaa semakin menghampiri .
erghh ! sangat malas nak menjawabnyer -,-
so doakan saya tidak mendapat 9G yerr , huhu !

then suddenly my fikiran teringatkan someone .
ouh , i really miss dea ..! ):
nak call , my ego meninggi tanpa turun sedikit pon .
i rasa macam tersusah giler nak lupakan kejadian itu .
even dea da says sorry ,
but if we berjumpa nanti , sememagnyer conform aku akan maafkan dea dengan segera !
ouh menatap matamu lagu nyanyian aril hee (;

cakap pasal aril nih teringat pulak kisah semalam ,
'kau dan aku' . sumpahh besttt !
cerita ini aku tak pernak miss doe ( padahal baru episod 2 )
suka sangat nak tengok sebab kisah remaja , i lurve it lah ,.!

ok , kini aku mengofflinekan ms dan segala gala macam include blog nih ,
so salam 1 november 2009 ,.!
HAHA . layannnnn .


Friday, October 30, 2009

something

exam seminggu suda berlalu ,
fuhh , sangat lega .
subject yg gilergiler suda berlalu except add mathe ,
tak pe masih lama , hee (:
now tak sabar nak tggu isnin ,
ouh ma favorite subject plakk . sejarah meyhh ,

*kekusutan

try to be a good person !
sudaa , enough !
dan kini ku sedang dilema .
apesal kaw hahh ?
aku takkan pernah lupa kejadian itu .
thnks sangatsangat doe ,

sengal doe ,!

*dalam keadaan marah

memang sengal doe , air kat umah aku kena potong .
eh , bukan rumah aku jer semua area umah aku
sebab kesalahan bodoh dan tersangat bangang
orang yg punya syrikat tuh tak bayar kat syabas !
memang aku sumpah seranah betol orang tuh .
boleh tak sebanyak empat puluh satu ribu tak bayar kat syabas .
ok boleh potong ait tuh tapiiii ,
agakagak lah nak potong air orang yg dah bayar .
sememangnyer tak da otak kan dorang nih .,
pas tu tak buat notis pulak tuh . maen potong macam tuh jer ,
pas tuh boleh cakap biar dorang rasa ,
dodol betol dorang nih , menyusahkan orang jer !
aku terasa nak bagi penyepak maut jer doe ./
erghhh , sengal !

Monday, October 26, 2009

I Lurve ini KATAkata ,.!

jangan tinggalkan orang yang kita sayang untuk orang yang kita suka ,
kerana orang yang kita sayang akan tinggalkan kita untuk orang yang mereka sayang .
jangan cuba dapatkan apa yang kita sayang ,
sayanglah dengan apa yang kita ada ,.!


i donno why but i really suka ini katakata .
macam mengandungi seribu makna ,
lebih kurang macam tu lah ,.! (;
so to awak , hee
saya sayang awak doe ! FULLSTOP .

erghhh ,.!

tah hape tah , ckkgu tu boleyh bantai nak bercakap
nak betulkan soalan punya pasal tapi sumpahh lembab siotss .
dan akhirnya setengah jam ketinggalan
tak sempat nak jawabb semua
bhgian novel tah ckgu Aziah paham ke tak aku tulis tuh kalau dea tanda
memang ala kadar aku jawab sebba kejar masa

ok itu saja
esokk chemistryy , im gonna die . HAHA

salam (;

Sunday, October 25, 2009

whenmyOTAKsudaamahuPECAH !

erghhh , tomorrow start exam . SHIT ! adoii
naseb baek BM , boleyh la kan even susah nak target A tuh
so wish me LUCK ok ?

dan sekarang .......

hurmm ,
otakkuh bagai mahu pecah ,
bukan disebabkan exam aku jadi begini .
tapi perkara yg secara tiba tiba dtg dalam hidup aku !
kenapa kenapa , why why ?
kepala aku mulai pening , tidak dapat berfikir dgn jelass .
kan lebih baik jika aku hilang ingatan , tapi itu pengecut namanyer .
melarikan diri bila sahaja berhadapan dgn masalah .
TIDAKK ! aku bukan begitu .
kenapa begitu mudah memutuskan sesuatu hubungan bila sahaja sesuatu dtg melanda ?
mengapa dia begitu senang melafazkan ?
tak bererti ke aku pada dirinya ?
seketika aku kehilangan kata kata ,
ermm .,
benar kata orang sahabat tika senang mudah dicari , sahabat tika kesusahan teramatlah susah dicari !
kini aku sedar melalui semua kata kata yg kau lontarkan padakuh ,
sememangnyer aku tidak berarti apa apa pada diri kau .
maafkan aku andai pernah menyinggung perasaanmu ,
terima kasih atas segalanya ! ,

mungkin tidak pernah kau tahu ,
kaulah sahabat yg paling aku sayangi dari dahulu hingga kini .
aku sayang kau ,. ! take care .


Friday, October 23, 2009

Jamuan Kelas 4 science 4 , masauntukmakan !

yesterday our class buat jamuan ,
ok best sangat2 , thnks to ikhwan (;

so lihat sahaja gambar2 ini .
sangat malas mahu bercerita . hee


sekolahkuh yg tercinta <3 !


antara hidangan , sedap siotss !



para guru yg datang ke our class

saat bersama cikgu aziah , (;


pengacara cabutan bertuah , HAHA


saat bermain kotak beracun , (=


mangsa kotak beracun . ikhwan kena pakai lipstick . HAHA

kami yg gila bergambar , huhu


sekian , terima kasih (;

Thursday, October 22, 2009

The Picca of Graduation ,.!

now i sangatlah banyak masa utk mengupload gambar2 semasa garduation tuh , post megenainya suda dibuat sebelum nie , so lihat sahajalah gambar2 ini yerr (;



para guru yg membawa kami , mereka rawkss seyh . hee (;
assistant kesayangan cikgu!


with sys amalina
makan time , sedap siotss (;

HAHA , cikgu faizal sprting habis ouhh .

para science 4
* pelajar form4 yg dtg ke graduasi tuh semua dr kelas sc4 .hebat kan ? haha

Wednesday, October 21, 2009

graduation di Summit Hotel ,.!

dengan penat yg masih bersisa , kukuatkan juga diri untuk mengupdate nyerr ,.!
yayaya , hari ini terasa sungguh bagai nak patah kakiku ini , ( apekebende ayat aku ni )
we have to do keje yg banyak , ok even tak banyak mana ponn (;
angkat jubah , bagi jubah . andd bla bla ~~~
but yg paling best la kot kan ? when kami duduk di kerusi paling hadapan !
special kan , eh mestilah . HAHHA
so buat ini buat itu . ok dah , finish segalanyer . tutup mulut sudaa !
tidak berminat untuk bercerita panjang dan lebar
sebab ini bukan graduation kami pon , so tak tawu nak bercerita apakan ?
cuma tadi bertangkap-tangkap gambar , haha . bermacam gelagat .

ouh yaa ! lupa pulak ,
conguralations tuh abdul munir ,.!
dea telah mendapat anugerah pengetua , tepukan untuk anda .
dan tidak lupa kepada dua makhluk Tuhan yg tah siapan nama mereka
yg merupakan pelajar bertuah tak silap .
woow ~ dapat tajaan penerbangan pergi langkawi . Tahniah ,.!
yg lastt sebelum terlupa lagi ,
persembahan coir tadi best lah , even ada prob ckit . heee (;
ok dah ,
gambar tuh esok-esok lah ,
now i'm really tired nak upload semua gambar-gambar tuh .
see ya ! (:

*otw untuk tidurlah . =)

Tuesday, October 20, 2009

melakukannya lagi and suddenly ,,,

todayy aku dengan selambanyer datang lambat ke sekolah (padahal hari laen pon pernah)
ya , memang disengajakan (;
sumpah malas nak bangun 5.30 pagi tadi
geram pon ada , sekola laen dapat cuti sampai selasa . but our school ...
but never mine , dengan langkah maalas 6.3o bangun pergi mandi .
pendekkan cerita sudaa sampai sekolah pukul 8 macam tulah ,.!
(naek rapid memang lambat -,-)
so masuk class , charanjit tak masuk class . memang horrayyy lah ! HAHHA
pas tu masa add mathe si eyza keluar , tah cikgu panggil tak salah .
malas nak amik tawu so lantak kaw lahh , tgh fokus belajar add mathe tuh ,.!
tapii masa dea sudaa datang . dea bawa berita yg membuat aku dan ziema teruja . HAHHa
dea cakap kita orang ny dapat pergy majlis graduasi . yuhhhuuuuu !
memang excited ESP budak ziema nih . pening nanti nak pakai baju perr , hahha

ouh act kami dapat pegi sebab kami yg tolong menggosok jubah untuk majlis tuh nanti .
wahhh ! tak sangka kan . so nanti kami akan jadi asisstant
and disebabkan itu juga , kami lagi sekali memulakan acara menggosok jubah itu .
ye lah kena finishkan that day jugakk ,.!

dan pada akhirnya kami da siapkan lah semua !
fuhh , lega siotss ,.!
ermm , sudah tak sabar pulak nak pergi esokkk . HAHHA ( padahal bukan aku yg nak amek sijil tuh ,over plak )
so wait for next pose tomorrow .
see ya ! hee (;


Monday, October 19, 2009

ouh tidakk ! semakin menghampiri ,,

aduhh ,
takotnyer plus cuakk plus pelbagai lagi , (eh , pekejadahnyer kaw )
esok sudaa sekola , so bila skola that's means exam is just arround the corner .
memang mati lah aku kali ni doe . (padahal tak mati pon )
exam next week , aku satu buku pon tak bukak lagi nak study !
sudaa la makin malas nak belajar .
tapi kalau online rajin jer , memang sengal betol aku kann ?
memang sah dah tempat tiket awal-awal nak fail atau dikenali GAGAL ,.!
adushhh ! kantoi kantoi , harapn memang tipis kot .
lagi-lagi physics , ouh subject kegemaran tuh ( tipu tipu , pacaye memang bodoh )
satu haprak pon tak paham apa lah cikgu tuh ajar doe .
memanglah try nak paham tapi memang tak boleyh .
sebab tak tawu pekebende cikgu tuh cakap ,
tapi bukan aku sowang , fuhh ! naseb baek . ada geng HAHHA
act ramai la gak yg tak paham
ESP yg duduk kat blakang skali , tah mana silapnyer -,-
erghhh ! sekarang baru aku mulai rasa ketegangan menghadapi exam yg nak dekat ouhh .

ermmm ,
annd now aku nak habiskan cerita .
tengok tv , heee ( tak sedar-sedar lagi tuh )
so bubye ! =)

Sunday, October 18, 2009

sumpah gila rindu sama dea !

sama seperti mereka mereka yg hidup dalam dunia nih ,
aku pon sama seperti mereka .
ada rakan yg diri
ndui && diingati





sememangnya memang dah lama tak jumpa dea ,
ye lah sejak dea da pinda sekolah laen
kan .
betol kata orang hari raya merapatkan lagy silaturrahim (;
macam kami berdua nih , hehhe
mula2 ye la dea col malam2 buta kaco orang tidor .
then borak2 la kan , da kata lama tak jumpa memang banyak ghile
r la cerita .
dan dan cerita yg paling buat aku happy gilerr .
dea cakap dea nak pindah puchong utama lagy . yuhuuuuu , ;)

apesal kaw happy sgt huh ?


eh , mestilah lah ,

she is my best friend sejak skolah rendah .
dan hingga kini dea tetap best friend saya , kan atiqah ??

ok lupa pulak , nama dea Atiqah Nashara bt Abd Rahman !
so tu atiqah ,
i will wait for u sygsss , pindah taww ! heheh

ok . habis cerita . (;





Thursday, October 15, 2009

gosok gosok , baju graduasi kami buattt . FAKTA !

cerita bermacam cerita nak bercerita
tapi tak terluah oleh kata-kata (kononnyer )
eccehh . bhahahaha , opsss ! berhenti .

wey, apesal title kaw tuh ?

percaya or tak , terpulang . tapi kena percaya jugakk . ada pahamm ?
aku bersama dua anak dara , ziema && eyza .
kalau cakap memang semua gelak . mereka akan cakap " giler rajin " .
tapi tulah fakta . kami memang rajin .
sumpahh bestt ! lantak la korang nak cakap tah pe hape ke .
kami peduli apa . kan kan ? (;

so to all form 5 students yg pergi majlis graduasi tuh say thnks kepada kami .
cepat cepat cepa
t ! HAHAH *joke joke :P

i donno why la kan but si budak eyza ny paling semangat siotss ,.!
maby sebab kat rumah dea tak penah gosok baju kot .
eh lupa pulak , semua bibik dea buatlah . HAHHA
sorry eyza terlepas cerita pasal kaw doe .
nak wat cam ner kan . don't angry angry erkk . :D

p/s : sebab sebenar nak buat bende tuh kan , malas nak masuk classs !
tapi lama-lama buat jadi sangat fun . tuh yg best ;)

Sunday, October 11, 2009

....................................................
..........................................................................................
.....................................................................................................................

sekian ,

Thursday, October 8, 2009

when we are the winner ,



wow ~
agak tidak kepercayan apbila kami diumumkan sebagai johan alias pemenang ,
tapi kami berpijak di bumi yg nyata && ternyata kami sememangnyer johan .
hebatkan kami ? ohoho ~ itu sudah pasti tidak dapat dinafikan !
kamilah CHORAL SPEAKING team yg unggul
ini FAKTA bukan AUTA ! haha





now, I really miss ketika ini .ini kisah sangat bersejarah kepada sekolah
mahupon kami the choral speaking team :)

thanks to syafina ,
selepas jer dea add aku pon terus bukak la photo2 dea .
then , suddenly .. jeng jeng jeng ______)
inilah gambar yg ak jumpai . tidak berfikir panjang
tah tetiba tergerak hati nak mengupdate my blog pasal kisah ini .
lihat lah begitu hebatnya kami berada di atas pentas , ohohoho

gambar ini juga telah mengimbas kembali ingatan di tingkatan 2 Amanah,
macam ajaib jer ak boleyh masuk kelas yg memang pandai doe , ( bangga sekejap )
HAHA . masa tu lah ak first && pertama join choral speaking !
masa tuh teacher Megala adalah guru BI kami .
dan dea memilih our class to be wakil sekolah for choral speaking competition di subang parade !
woow ! kami sangat bangga dengannya ,
dan setibanya tarikh keramat tuh , kami pon mempersembahkan segala yg telah diajar .
weyy , sumpah nervous gilerr ! sudalah ramai orang .
mana tak nyer competition tuh kan kat shopping centre ! heee
dan dan dan ,, penghujungnya kami telahh _____________
mememangi tempat ke 3 ~ bukankah itu hebattt !
oklah kan drpd tak menang langsung , !

then semasa di tingkatan 3 pulakk !
ouh , 2 years ak join choral spekaing team ny .
kami tidak lagi menyertai competition di subang parade
firstly tuh kami lawan antara zon , dan
wow ~ itulah saat menggembirakan .
kami berjaya , kamilah johan untuk peringkat zon.
(gambar di atas tuh masa kami menanglah )
untuk kemenangan itu , kami melayakkan diri untuk peringkat daerah !
betapa bangganya teacher Megala kepada kami .
sekali lagi , hebatkan kamii !! ngee~~

but , tidak semua competition itu kami berjaya .
kami kecundang jua ( ayat power cikit ) _____
tapi tak mengapa . kalah && menag adat pertandinga kann ?

so itu sahaja lah kisah yg dapat dikongsi .
untuk ayat yg terakhir kali ,
beribuan terima ksaih kepada teacher Megala yg tlah mengjar kami
dari yg tak tahu ape bend tuh choral speaking sehingga kami
bergelar JOHAN alias PEMENANG !
thnks you teacher :)

lots of lurve , nurie !




Tuesday, October 6, 2009

tak tawu title , Good Luck kowt .

ayat pertama nak keluarr

sumpah buhsan tahap gaban !

ny semua pasal cuti cuti dan cuti .
tah dimana silapnyer pelajar form 4 cuti lebih awal .
HAHA . apelah aku ny , merepek sudah ~~~

act kami cuti sebab pmr is coming lah .
tak silap && tak salah esok harilah .
yeye , hari rabu .
so saya , cehh . HAHA .
mengucapkan ____________
good luck to all PMR candidates ,
yeahh . all the best untuk semua Utamaian students

ESP to amir ,
ouh dea ny adalah adik kepada anaz , hehe
so good luck untuk kamu .
buat yg terbaek ok ? ngee~


p/s : utamain diperolehi drpd baju sukan purple .
tengok sendiri kalau tak percaya .


then then , jumaat ni datang sekolah kejap ,
'jumpa Nadia , amik bajukuh .
pas tu go home lah .
HAHA .


Monday, October 5, 2009

ok , bercerita sudah ~

walaupun agak kemalasn sebenarnye terpkasa diupdate gak blog ny .
HAHA . tah pe hapekann ?
mana taknya , even blog aku sendiri , asyik tengok bnde yang same memnjang
sumpahh boring weyhhh . kowang pon mesti lagi borong kan ? tipu kalau takk . HAHA
so the story pasal open house .
fuhh ! penatt gilerr . ( masa ari yg banyak pegylah )
aku ni memang famous ( sibok puji diri ) , sebab tu ramai nak menjemputkuh datang .
hohoh . beginilah diriku kalau sudah naek perasan ok ! HAHA
agak kesengalan tapi ada aku kesahh ? ouhh , tidak sama sekali .
err, nurie . stop it ok !!
opsss satu warning sudah datang (kekadang aku ny tak betol kot )
ok lupakan ~~ so pasal open house ..........
dipendekkan cerita (malas sbnrnye nak cerita panjang2) ,
perutkuh ini memnjang kenyang asyik makan dan makan dan makan :D
HAHA . so tu jerlah kot story yg ada kat pale hotak aku ny .
takk suka boleyh diamm erk . ngee~




Saturday, October 3, 2009

atas sebab yg disengajakan ..

blog tidakk akan diupdate sementara waktu ,

HAHA
so story yang ada tuh nanti-nanti saja sy ceritakan . ok ?

sekian . salam :D

Monday, September 28, 2009

Kehilangan =(

sedihhnyer , rasa nak nangis jerk lah ..
suda lah aku sayang sangat - sangat .
tah macam mana boleyh putus . eiii geramm !!
rasa nak mencarut jerk . sabar nurie sabar ..
sabar tu separuh darpd imann . relaxx lah . ingat ituh .
life must go on !
ergghhh ! memang sengal cap ayam betoll doe .
gelang aku tuh putus sudah . :(
hey , suka hatilah nak sedih pasal gelang . aku sayang tawu takk ?
sebab gelang tuh bagi aku lawa . dann mempunyai kenangan .
aku beli jauh gila taw sampai kena naek kapal terbang Air Asia lagy tuh .
melintasi selat Melaka kot . ( tah takk pasti , aku cakap jerk )
ny betol punya . takk tipu taww ~
sebab tu aku sedih , aku cuma boleyh beli gelang macam tuh bila aku balik kampung nanti lah .
tah takk tawu bila . tahun depan conform takk leyh . SPM semakin mendekati ouh ..
masa for belajarr . adoiii . memang aku frust menonggeng lah .
ermm , gelang ouh gelang . kenapa kaw putuss ??



sedang geramm ,
nurie !

Sunday, September 27, 2009

Excited gila Nak matiii .

wahh ., tipu lebihh . HAHHA
tah pe hape kan aku pegy buat title post ny ,
padahal di hati sumpah malas nak mampos pegy sekolah esok +)
okok takk pe , teruskan sahaja ......

pejam celik esok da masuk sekolah da . adoii apesal la cepat sangat?
raya masih takk puas lagy ouhh . nak kutip duet raya lagii ( sah muka tak malu )
ny tadii kawan aku da siap mesej berpesan esok bawa kuih raya ke sekolah .
HAHA . aku jawab apa , aku cakap kalau ada lagi . { cakap sowang-sowang jer )
eh , tapi betol taw , kuih raya da habis da kat umah aku ny .
nak tawu takk habis sebab siapa ??
sebab akulah . ngee~~ sedap sesangat tu yang takk tahan tuh , HAHA
adoii , naseb baek da takk de orang datang . kalau takk malu jer muka ny.
cop cop apesal nak malu pulakk ? err pikir lah sendiri yerr .. =)

so malam ny kena get ready lah . biar aku senaraikan pe kejadahnya aku kena buat .
1 ~ gosok baju
2~ pasang tali kasut
3~ kapur kasut bagi putih
4~kemas buku sekolah
5~ check keje sekolah ada or takk . ( ada ke takk de act sama jer . HAHA )
6 ~ bla bla bla . buat apa yg patut .

lebih kurang macam tu lah keje - keje aku .
ala , kowang semua mesti lebih kurang jer kann dgn apa yg aku nakk buat tuh .
so paham-paham lah keadaanya .
assalamualaikumm ~~ bubye .


Friday, September 25, 2009

ceritera raya ,

raya raya raya ,
sumpah besh gilerr .
bese la kalau raya kita pergy jalan-jalan beraya kan ?
aku kutip duet raya banyak gilerr lah taun ny .
HAHA . besar panjang pon dapat kan ? ,
eh , mestilah . belum berkhawin dan masih bersekolah . ngee~


err , maaf yer sebab saya sangat malas nak bercerita about raya itu .
sebab ceritanya sangat panjang
dan malas nak dipendekkan . ngee~
so ini sahaja post yang saya buat pasal raya erkk ?
HAHA . saya tahu agak sengall sedikit .
tapii aku punye suk
alah . blog aku . ;P
so jangan marah-marah nanti jad
i dosa lagy .
kan kita sudah bermaafan , hehe


ouh ya , lupa pulak .
saya nak tunjuk gambar dua budakk chumil ini ,
serius mereka sangat chumil lah
nah gambar mereka



ini yan


ini afuan

amacam , betol kan sya cakap chumil .
mereka ny adik beradik .
yang yan tuh abg . afuan ny adik .
ouh , lupa pulak . mereka anak buah nasrullahbdrahman.
gambar ny ditangkap semasa saya pergy beraya ke rumah anas .
hehe . itu shaja buat kali ini .
salam aidilfitri . ((:


Friday, September 18, 2009

Selamat Hari Raya ,,

saya sebagai tuan punya blog ini mengucapkan

Selamat Hari Raya dan juga
ingin meminta maaf sekiranya ada:

TERkasar bahasa ,
TERsilap bicara,
TERmarah yang tak kena,
TERtanya tak tentu hala,
TERsasul yang tak sengaja,
TERpukul kat mana-mana,
TERpekik di telinga,
TERhantuk di kepala,
TERpinjam harta benda,
TERmoody tak semena-semena,
TERumpat bila-bila,
TERusik yg sengaja,
dan segala macam 'TER' lagi
Maaf Zahir && Batin! ^_^

WaLAu LaNgkAH TaK BeRTeMu,
TaNgaN TaK BeRJaBaT,
UcaP TaK TeRDeNgaR,
MaTA TaK BeRTeNTaNG...
MoHoN MaAF sEGaLa KekHiLaFaN =
KeRaNA aDa TiKaNyA
MaTa SiLaP MeMaNdANg,
TeLiNGa SaLaH MeNdeNgaR,
LiDaH TeRLaNjuR BeRkATa-KatA & HaTI
TeRsaLaH MeNDuGa.
SALAM AIDILFITRI MINAL AIDIL WALFAIZIN..



ikhlas dr,
nurie (:

Wednesday, September 16, 2009

Happy Bufday sayangss <33 !



happy bufday to u , happy bufday to u
happy bufday to shanie , happy bufaday to u


sygss , sekali lagy happy bufday aku ucapkan kat kaww . aku sayangss gile kat kaw .
yeah . I really mean it ! muahhh , (: aku doakan semoga kaw panjang umur dan dimurahkan rezeki .
takk sangka kaw da besar kan . HAHA . semoga ceria - ceria selalu yer .
jangan sedih-sedih da . sygs kaw kawann !!

perkara tadi ,

pagi2 datang skola teros pegy jumpa farina .
farina , siapakah gerangannya ?
kalau nak tahu my bestie lah ! sumpah sygs kaw gilerr .
dari dulu sampai sekarang dea tempat aku meluahkan perasaan .
errr cop cop ! nurie kaw nak citer apa ny ? HAHA
ok jom sambung pasal pergi jumpa farina ,
then aku pon duduklah kat depan dea .
pastuh dea gelak . belom apa2 lagi dah gelakk kn ?
ouh , dea ni memang sebab nak tengok aku gelak dulu . boleyh takk ?
tah pe hape kan but dea berjaya buat aku gelakk . thnks sygss (:
then aku pon storry telling lah kat dea .
but still dea gelak tengok aku , sebab dea cakap klakar tgk mata aku yg bengkak ny . HAHA

Maaf story itu sangat private utk dikongsi bersama .


owokeyh , then selepas matapelajaran PHYSIC .
ouh , my worse subject . ngee~
masa tuh subject agama . tah nape malas sgt lah nak pegy so
pegylah cari cikgu nak pegy mintakk markah for kokorikulum .
adoii . sampai basah ketiakk taw punyalah pusing 1 skolah semata-mata nak cari cikgu tuh .
HAHA . finally jumpalah jugak . YESS ! berjaya .
habis pon kerja yg takk bergaji tuh =)

after that , aku ponteng !! gilakan ?
masa CHEMISTRY plak . cikgu Puteh yg ajar .
takut tu adala gak . tapi entah la . masa tuh gah tension lah .
mood nak blajar tu memang takk de langsung .
so apa nak jadi jadilah . da takk pikir .
ermm untuk info kamu semua ,
ini adalah pertama kali aku ponteng kelas taw !
betoll , takk tipu doe . HAHA




Tuesday, September 15, 2009

berangan-angan , HAHA

suasana di sekolah sangat lah amat membosankann .
Al - maklum seperti diketahui ramai raya menjelang tiba .
but nothing yg daboom happen lah . feel so bored lah !
then , TADAAAA ...
bermula dgn sorang manusia yg membawa komik yg sangatlah comel wataknyer ..
*yg comel tuh watak dalam komik tuh taww , hehe
menghidupkan suasan yg indah . rasanya lah kot (:
HAHA . teringat plak masa form 3 . duduk di barisan paling belakang
sedang cikgu asyik mengajar dihadapan tapi seorang makhluk TUHAN bernama nurie ini begitu
asyik dgn bahan bacaan yg begitu mengasyikkan .
adakala rasa macam nak jadi watak dalam komik tu plak . HAHA
*adoii lebih2 plak . ngee~~
mana taknya , kisahnyer sangat keremajaan .
but tidak berlebih-lebihan macam seorang budakk ni . given name HALEEZA .
lagilah . dea cakap " kalulah sekolah kat sini macam skolah kat dalam komik ni kan best "
gila takk ?? HHAHA .
ouh , continue pasal budak nurie ni ,
da habis dengan komik . beralih plak kat novel .
ESP about love story , HAHA . kecik-kecik da pandaikan ?? =)
ha , sebelum terlupa . kata-kata zue . "habislah nurie da dapat baca memang khusuyklah .
orang buat lawak pon tak gelakk " HAHA
still same macam dulu orang gah busy gan study nak exam , budak nurie ni baca benda laen .


hey , act nurie tuh akulah . HAHA
sape tak tawu tuh ngok ngekk betol lah .
yeye . cerita itu adalah FAKTA >
aku memang minat sangat nak baca komik && novel .
sebab tak diketahui , so . jangan sibokk la !


yg sedang berangan,
nurie



Thursday, September 10, 2009

9 september 2009 / 09.09.09

09.09.2009
ada apa dengan tarikh ini ?



pencarian > perjalanan



mereka ?




akhirnya ,,



kesudahannya ,,



ouh , inilah majlis berbuka puasa kami rakan-rakan 4sc4,
punyalah merancang dan pada akhirnya jadi juga .
tapi bukan kami sahaja .
mus , irfan , fatin pon ada gakk . hey , ni betolbetol punya taww !
takk tipu lah . HAHAH
so kepada mereka yang takk pergy tuh anda sangatlah kerugian .
mula-mula kami pergy menemani kawan kami si ezzah suzana mencari novel .
then mencari inner * aku tak bape nak tawu ejaan lah .
pastuh pegy meronda-ronda sekeliling ,
then tangkap2 gambar . wahhh ! sukasuka sangatsangat lah .
jalan punya jalan tengok jam dah pukul 7 .
so apalagy bergerak ke mc'd lah mencari tempat .
HAHA , sumpah ramai gilerr orang .
tapi suasananya sangat hebatt ! dan kami sangat bertuah , HHAH
yer la merasa kek jugak . padahal tak de sape pon antara kami ny yg
menyambut bufday .
ini semua sebab ada pelajar form 3 wif kakak2 dea kot sedang
menyambut bufday , so kami ny diberila merasa .
sedap taw . kek coklat . HAHHA
ermm . rasanya lah kan itu jerlah .
otak pon da blank kot ny . *padahal nk cepat g tidor .
haha . bubyer .
thnks fer reading k . (:




OMG !

act ni story smalam .
tapi takk sempat nk update smalam , so sekarang pon tak pe kan ?
hehe . ok teruskan storynyer about our friends .
who ? ouh dea ASYRAF ANNAS .
kami panggil dea acap .
kenapa dgn dea ? ~~~
smalam tengah syok2 chat kot kat ym *lupalah tgh wat pe
suddenly zue mesej && cakap

zue : weyh kawan kita masok hospital !

saya : sape ?

zue : acap annas .

saya : kenapa ?

zue : doktor ckp dea kena saspek H1N1 .

lebih kurang macam tu lah mesej tu .
apalagi . terkejut berokk aku . hehe
aku pn terpikir lah tah2 dea kena jangkit gn awek dea kot .
yer la dea penah citer awek dea kena .
ermm paperpown ,
aku harap dea sihat2 selalu .
al-maklumlah dea tu ada masalh kesihatan .
dan janganlah dea positif H1N1 .
semoga cepat sembuh yerr .

Monday, September 7, 2009

Cara Stay COOL (:

*SALAH NAMA
> dengan yakin kamu memanggil namanya 'DIN' padahal namanya 'MUS'.opss ! salah sebut . tidak ada kene-mengena langsung . Atasinya : katakan kamu sebenarnye seperti melihat teman sekampung kamu si DIN lalu di hadapan kamu tadi .tetapi kamu tidak pasti sama ada betul tau tidak .
* katakn dengan penuh yakin supaya tidak menimbulkn tanda tanya .

*MAKANAN TERLEKAT DI GIGI
>senyuman manis kamu menjadi cacat sebab di gigimu terdapat sisa makanan . asyik sangat menikmati makanan sampai takk sedar , mesti malu kann ? apatah lagi depan tu kekasih hati . Atasinya : tutup mulut dgn tangan sambil tersenyum . lepas tu dengan selamba katakan padanya "tidak pernah sebelum ini terjadi .Mungkin ianya terjadi kerana mahu awak mengingati saya sampai bila-bila" . (:

*BAJU TERKOYAK
>ini memang jarang berlaku tetapi pernah terjadi apabila terlalu kalut . tanpa disedari baju kamu tersangkut dan sebab nak cepatt puya pasal kamu menariknya kuat sangat sampai terkoyak lengan baju kamu . si dia yg melihat menggeleng-gelengkan kepala melihat gelagat kamu . Atasinya : Mula2 reaksi yg harus kamu tunjukkn adlah pura2 terkejut ataupun sedih . katakn padanya ini adalah baju kamu yg paling kamu sayng sebab baju ni hadiah daripada ibu kamu . lagipun kamu nak jadikan baju ini sebagai satu memori kamu . si dia mesti bersimpati dan manalah tahu kan kalau ada rezeki dapat baju baru . HAHA . bijakkan ??

*TERSELIUH
>sedang kamu berjalan-jalan bersama-sama si dia tiba2 kaki kamu terseliuh kerana tumit kasut yg kamu pakai terlalu tinggi . tambah lagi dengan kamu melatah dengan kuat . banyak orang tengokk . Atasinya : bagi menutup malu , berlakonlah kaki kamu sakit sangat . dalam masa yg sama mintalah si dia melihatnya . pasti si dia akan memapah kamu ke suatu tempat untuk berehat sambil mengurut kaki kamu yg terseliuh itu , hehe

*TERSANGKUT DI BIBIR

>setelah disuap ke dlm mulut tanpa kamu sedari ada makanan yg tertinggal di tepi bibir , salah kamu juga makan tergopoh-gapah ,kononnya malu dia tengok kamu sedang makan .akhirnya lebih memalukan apabila serpihan makanan tertinggal di tepi bibir . Atasinya : tanpa mempedulikannya kamu dgn pantas mengelap dan tanyakan padanya masih ada lagi atau tidak . tanyalah padanya "awak tidak mahu tlg lapkan ke ?" pasti si dia tidak menolak dan saat yg mendebarkan kamu akan menjadi saat yg paling manis .



*untuk si gadis , tips ini sangat sesuai . (:

Saturday, September 5, 2009

I really mean it <33 !

tetiba rasa sangat bosan .
n suddenly teringat my oldfriends .
ouh , i really miss them lah ! yes . i really do .
esp kawan-kawan sekolah rendahh kuh . tah kat mana la mereka berada .
teringat masa dahulu kala . berlari berkejaran tertawa keriangan ,HAHA
saat-saat indah itu masih terpahat di ingatan .
pelbagai ragam keanak-anakan terserlah sepanjang perjalanan menuju keremajaan .
ouh , i really miss it .
but now , kami suda besarr . besar bkn bererti dewasa lah . but matang .
perubahan itu berlaku . seperti aku , semua berubah mengikut keadaan dan pemikiran
takk percaya ? perhatikan sendiri .
takk kesah apa sahaja . saya mahu kamu tahu .

nurie rindu kamu semua
&&
nurie sayang kamu semua

ouh , tidakk lupa juga kepada rakan-rakan yg sudah berpinda dari SMKPU1,
aku rindu kowang jugakk !
even kowang takk de . kowang still dalam ingatan .


yang merindui ,
nurie

Friday, September 4, 2009

ouh , sakit !

HAHA .
aku rasa nak gelakk . HAHA
bodoh kan ? ermm kot .
sekarang aku sedar doe .
itu semua takk bermakna .
aku dapat sakit . kaww ? ..
?
?
?


Tuesday, September 1, 2009

something ?

saya online setelah pulang dari sekolah .
sepanjang puasa ni kami balek awal lah 12.30.
terasa seronoknyer . hehe
then tadi berjumpa teman2 dan kami tertawa keriangan .
ouh , terasa nikmatnyer *macam ape tah aku cakap ni .
puasa takk bermakna takk semangat . seperti kata ustazah

'mereka yg berpuasa nampak lebih ceria'

sangat bersetuju dgn kata kata itu . hehe
ye memang betol . saya takk rasa letih . btol !
saya suka lah . tah sebab apa . ngee~
kawan saya begitu juga . dan tadi kami banyak bercengkerama .
haha . seminggu takk jumpa bagai setahun lamanya . haha
*melebihi org bercintan jer =)
kami talking2 dan laughing2 .
esp pasal persiapan raya . adoi macam ceritalah !
pertanyaan famous ,

kau da beli baju raya?
baju raya kau warna apa ?
kau da shopping da?

haha . itu yg buat takk sabar2 nak raya kan ? kan ?
opppsss lpe plak .
pasal zue ny . haha . klakar la kalu ingat .
dea masih mencari2 kasut kesukaannya itu tapi tidak ada saiz ,
kesian kaww . hehe
si ziema takk habis2 aku da beli dah kasut tu .
gelagat dua makhluk Tuhan ini sangat menggelikan hati lah .
tu jer lah perkara yg saya ingat . yg takk ingat tu kira halal jer lah .
hehe . bubye .
nakk pergii mandi. solat zuhur .
see u . daaa .