Wednesday, December 15, 2010

cepat cepat perghh memang serabottt !.

memandangkan masa nie malam so aku ucapkan Selamat Malam.
if kau orang tengah read benda nie siang aku ucapkan Selamat Siang.
kalau tengah hari Selamat Tengahari.
kalau, kalau lagi2 kalau then kalau lagi, eh apa2 saje lah kau orang oii :D
apa benda nie ..? aku sendiri ku
rang mengerti 0,-

...marilah memulakan...

title mengatakan cepat cepat ..
apa yg cepat ? act tak ada yang nak dicepatkanlah
just sebelum aku lupa semua benda yg aku ingat kini dan sekarang.
serabot ?
jangan percayalah otak aku serabot cuma aku serabot apabenda aku nak buat nie.
see ? betapa bijak pandai aku kan ,
dah ingat konon nak cepat tetib
a serabot hadoyaiii -,0

tujuan picture cover comel diatas ?
relakss bro tuh wa punya sukaa lah kan.! blog wa broo ;p
agak2 nak sepak aku tak ? ok meh sini aku cakap ''Kesah aku ..?''

*aku sendiri tak paham dah apa aku cuba nak sampikan -,-

mari lupakan yg diatas, fokus lah pada yg ini .!
importang bhaiii ...!.. :D
aku dah tanam niat sedalam-dalam yg mungkin..,dalam gilaaa nie iaitu..
''sila berjoging pada setia
p pagi yg indah''
''sila usaha mengecilkan badan anda yg comel ini''
''sila cari kerja untuk mendapatkan wang''

itu saje kott yg plg penting .! lain ada kot tapi xsepenting yg kedua tuh heh.!
wa harus kecilkan badan yg comel ini supaya lebih menarik haha
sebelum aku publisgh post nie tetiba aku nak letak picture nie.
memang xde kena mengena cum
a saja nk show off sikit

He was my 'ehem ehem'
ok sudah ! :D

*aku rasa post aku kali nie merepek dan yang sangat serabot.
sesuai lah dgn title serabott itu .

Tuesday, December 14, 2010

kotak merah bukan hijau :D

assalamualaikum..
sila jawab dengan sangat kuat ;)

dear bloggie ,

let's start dengan picture yg comel ini ...

agak perasan comel disitu yerr.
sila pahami itu memang lumrah kaum hawa hehe

al-maklum budak da tamat sekola
h macam aku nie kebosanan dirumah .
act aku memang memanjang bosan haha
so plan biasa la dengan BFF
terdekatt my ZULAIKHA a.k.a ZUE
xlain dan xbukan tujuan adalah IOI mall .
perghh memang femes kau IOI siap dpt nama masuk blog aku nie kehkeh ;p
pusing punya pusing, pikir punya pikir
and here we
go kotak merah..

even suara xsemerdu Siti Nur Haliza at least wa menyumbangkan lagu untuk room 52 tuh .
memang terkeluar anak tekak., stok lagu tarik menarik jerk ;D
sedang dlm keadaan feeling yer saat itu .

capture gambar dlm bilik yg gelap menggunakan flash ,
inilah hasilnya ... agak macam pelik kan ?
tapi cantik,! aku suka haha :)

my BFF for sure .!
inilah peremmpuan :)
xkan lelaki kot kan ? haha

hari yg hebatt ! hari yg memuaskan !.
menyanyi tanpa kesah suara nie sumbang bin mambang .
asal hati kami senang ,..
:D

Friday, December 10, 2010

bila ia berakhir..

assalamualaikumdanselamatsejahteraa :)
dear bloggie..,

bila malam update blog baru idea tuh mencurah-curah kan ?
tapi aku still rasa idea tuh kosong tak de pon , ishh tipu je sape cakap tuh .
so jgn percaya !. ingat janganlah PERCAYA :p


dengan ini aku yang bernama NURI HARIYATI BINTI MAT SIHAN
nombor kad pengenalan 931221-14-****
angka giliran BH097A128
telah di isytiharkan telah tamat persekolahan
di
SMK PUCHONG UTAMA 1
:D

gonna miss you gilerr school uniform ,
after this da tak dapat da nak melaram pakai tudung putih,baju putih kain biru tuh.
real life is begin now ! adess terasa besar sgt pulakk aku nie sekarang .
kenyataan umur pon xgenap 17 tahun lagi hehe
sila datang dgn cepat taw 21 haribuan 12 <3


tiada kata lagi, THE END :)

Saturday, November 27, 2010

mari ber'SPM' :D

apakhabar bloggie , dear bloggie ..
meh baca leklok apa aku nk kasi tau :)
copcop sebelum tuh tengok picture yg meja berbalut pink kaler tuh .
terasa sangat comel pulak HAKHAKHAK
gelak la korank korank ..


mungkin agak kelewatan aku nak updated benda nie ,
sedangkan da 3 paper berlalu dgn sangat OK ! konon ok bajet bajet je -,-
ahh abaikan aku tak mau sentuh pasal apa aku da buat .
itu nanti belakang cerita bila everything have done !.

so people sekalian ,
aku cuma nak ucapkan pada yg berkenaan saje lah .
paham2 sudah siapa yg berkenaan tuh . what ? xpaham ?
haishhh bebudak form 5 nie la wahai people :D
dengan ucapan tulus ikhlas ... err terasa mcm nak berhari raya pulak haha
hey bebudak FORM 5 2010 ,
GOOD LUCK for SPM and
aLL THE BESTT .!

semoga mendapat A yg banyak tak kesah la A campur ke A tolak ke asalkan A kan ? :D

sebelum aku akhiri kata-kata ucapan nie
aku nak banggakan angka giliran aku BH097A128 !. yang K ? haha blog aku je pon so biarlah heh .

Thursday, September 9, 2010

mari bermaafan wahai semua manusia ..!

assalamualaikum pembuka bicara..
ececece ayat aku bukan main baik lagi HEE

malam nie malam raya , kan kan ?
apemaaacam persiapan korang ? ok ke ko ?
aku punyerr OK gilaaaa . ha amik kau sam
pai ada gila . kira hebat lah tuh :D
*bangga nie bangga haha
perghh ramai gilaa orang kat
rumah aku .!
korank tau x mksdnyer apa aa? tak tau ..
meh aku kasi tau free free , bila ramai orang maknanyer lebih banyak duet raya !.
hahahah . bagus kan ? bagi aku memang bagus gilaaa.
haa kan da gilaa lagi heh .! :DD

korank see tak picture atas nie .?
haa yg jari berinai inai nie lah . cun melecun kan tak jejari aku yg besar dan panjang tuh :D
nie semua sebab raya . aku gan kengkawan aku dah buat pakatan murni .
pakatan memakai inai beramai2 yg dianggotai oleh aku sendiri , ira idayu dan zulaikha .
hahah dah mcm pakatn murni dalam sejarah tingkatan 5 tuh kan kan ?
xpe revision utk trial haha .
bak kata pepatah sambil menyelam teguk air . err btol ke ?
ahh xpe lantak lah HEEEEE



sempena bulan yang mulia ini .
mari kita sama-sama bermaaf-maafan antar satu sama lain,
lupakanlah segala persengketaan . bukalah lembaran baru dalam hidup kita .! :)

andai pernah terguris hati sepanjang berkawan or kenal dengan aku yg tak jahat tapi nakal jer nie , Ampun dan Maaf dipinta atas segala kekhilafan .!
dengan ucapan tulus dan ikhlas saya mengucapkan...
'SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI . MAAF ZAHIR dan BATIN'



....with love , nurie !.

Monday, September 6, 2010

only me and me and me ...

salam buat semua
salam buat diri sendiri ;)

kalau sebelum-sebelum nie , aku boleh dikatakn org xderk masalah *boleh lah .
but now I was a person yg tak henti-henti nak serabutkan kepala hotak !.
someone make me change . someone yg aku xpaham apa pada diri dia .
dea suka berkata-kata 'sweet' . and yeah I'm trust him .
heh. bodoh ben
or aku yer ?
xpexpe just relakss jer wahai nurie .
itu jerk ayat aku selalu nk cakap , konon berlagak cool gitu .




I hope what has happened before was just a nightmare that will dissapear when I woke up from sleep .!

aku berharap sangat-sangat .

and here something that I like to share.
love this songs so much <3..



assalamualaikum..

ehem ehem
hallo kepada bloggie kuh yg sang
at tercinta
;)

grr a long time ago aku tidak menjengguk langsung belog aaku nie .
and Finally .. alhamdulillah terbuka pintu hati nak menghupdated !.
heh ! I miss you so much lah . kalau dulu benda
nie lah temapt aku merapu meraban .
tak pe tak
pe . lekk lu ;D
can we start dulu dgn mem''publish'' picture aku .
korang mesti nak tengok muka aku tak cantik tapi sweet jerk kan ?
haha *perasan sudaa .

and here we go...

kita xpayah susah2 nak citer semula benda yg dah lepas .
tapi citer apa yg terlintas je kat pale hotak aku .
kan simple present kan ?. heh .!

macam yg semua rakyat Malaysia nie tawu .
ESP pd bebudak skolah , haa cuti Hari Raya sudaa bermula .!
perasaan aku sangat nie rasa macam na
k pergi sekolah korank tau x ?
grr agak pelik jugak aku nie sebab bila sekolah nak cuti and bila cuti nak sekolah .
heh. I miss all my friends yg suka sangat punya sangat buat aku gelak terbahak-bahak.,
and cuti nie bukannyer leyh relaks goyang kaki macam tahun lepas .
naik je cuti ada TRIAL SPM . then selang bpe minggu SPM pulak .
grr tak ke merana aku . orang sibok raya aku terpaksa belajar ...
tapi belajar ke aku ? hahaha . entah , no komen *winkwink

raya tinggal bpe hari jerk lagi !
rasa macam cepat je kan .*ayat famous org cakap
I can't wait untk raya nie .but percaya or tak aku akan merindui Ramadhan ;)

ouh yer ..saya dah shopping raya dah pon .
yess ! my theme tahun nie purple ,..
wahhh tak sabar nak pakai kot ! but I must maintain body macam nie
jgn naik naik , kalau tidak paham-paham jerk lah yer .
;DD


sekian ;)

Tuesday, July 20, 2010

ini kisah yg betul ke kesah ?

hallo readers , hallo para blogger ..!

let's straight to the point saja . susah bahasa kias2 nih .
macam jalan raya yg kejap2 coner kiri ,coner kanan then kiri balik .then suka hati kau lah nak jalan pusing mane haha
kau org form 5 kan ? eh aku tnyer yg form 5 saja .
lain sila silentkan diri ,! ;)
dapat PLKN x ? ouh the Pusat Latihan Khidmat Negara yer nama panjangnyer .
meh sini aku kasi tau aku punya . tak mau tau ?
kesah aku ? blog aku la derr , sila baca dgn penuh kefahaman .

that day i was absent to school . then online2 dapat berita utk check .
dgn penuh tak sabarnyer cepat2 aku taip PLKN semakan 93122114**** then send to 15888 .
grr memang lembab gilerr dea nak reply . aku dah nervous setengah mati *gimik je tuh .
secara tiber2 pon kesayangan aku tuh bunyi lagu upshalalalaa ...
then jeng jeng ...

RM0.20 Maaf ! 93122114**** tidak terpilih untuk menyertai PLKN siri 8/2011 . Terima kasih .

aku tak tau nak describe mcm mane perasaan aku .
kosong lah sng citer .sebab 50 50 je nak or x !
dapat pegy, xdapat x lah kan ;D
-,-
saya semakin malas mau updated blog .
saya semakin malas nak menggunakan kata2 yg indah .
saya semakain ,semakin dan semakin ...
ada sedikit problem terhadap pc saya .
maaf . nanti dah ok baru saya semangat updated yer !
wassalam

Thursday, July 15, 2010

ouh , Hallo bloggie !.

assalamualaikum..
selamat sejahtera and semua kata2 aluan .amik kau ! ;)


i really miss my blogg nih , kasi kiss sikit muahhhaaa :D
after a long time ago xjenguk langsung pon blog ni akhirnya....
aku mensignkan diri , haha
can you see my jejari tuh yg cun melec
un oren kemerah-merahan ?
lawa kan ? yer saya tau .sebab da mmg jarikuh lawa :)
kesian eyza yg xdapat nak pakai masa tuh , ayahnya xberi keizinan .
so eyza tolong jgn jeles yerr ! HAHA


everything look macam sama jer..
but semuanya sedang dlm perubahan , untuk kali ini saje .
yeah untuk tahun nih . the SPM sedang datang .!
tapi penyakit M A L A S nih stil xmau pergi , mengapakah ?
..........................................................................................................
and like always tiap2 tahun merka yg amik PMR or SPM xlepas dari jadual waktu anjal !
grrr apalah , kalau dulu 1 masa ada 30minit .kini up jadi 40minit .
sudahh lah sekali 3 masa dea kasi , memang tersangkut otakk aku nih .
ESP physic and addmathe ! ouh i'm gonna died lah weyhhh ?
plus waktu rehat yg dah berganjak 10.50.
semua sebab SPM !
ouh SPM , betapa pentingnya kau kan .?
kau tggu yer SPM , nanti aku jawablah , hahha

ucapan akhirkuh ..,
astalavista ;D

Sunday, June 20, 2010

kebahangannya terasa kini ..!

dear bloggie ..,
sila kemas buku-buku anda ,
gosok baju anda sampai xde kedut langsung !.
ikat tali kasut , kapur kasut jgn dilupa .baru cuntekk .
cari kerongsang kang esok pagi gelabah ayam cari xjumpa2 ,
sama macam stokin , kekadang ada org tuh tah kemana da ilang xdapat dikesan .

jeng jeng jeng

''..SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH ..''

i really miss my table yg penuh dgn kata-kata hikmat dr kengkawan .
xsabar nak tengok , peluk , kiss table kesayangan
table tempat belajar , tidur masa addmathe ;D
tempat bergosip panas dan sejuk . gelak mengilai xkesah org cakap apa .
kesah apa org cakap ,hak kita kan ? haha

tapi secara jujur sedalam dalam hati yg suci lagi bersih dr jangkitan penyakit nih ,
tak hendak pon datang sekolah esok !. haha
grr malas malas . itu memang punca yg xdapat disorok lagi .
dengan project addmathe yg xsiap , bukan xsiap sebenar-benarnya tapi xreti nak buat bagaimana ? amik kau !
:DD
secara majoritinya kengkawan kuh yg dikasihi lagi disanyangi sangat-sangatlah membantu!.
yer , membantu tak buat jugak benda alah tuh ;)
i lap u korankkorank .!.. sorry teacher ;))

astalavista readers .! kita jumpa disekolah .
kasi gegar sekolah esok pagi ..,!

Friday, June 18, 2010

seperti tar dekat jalan raya .

seperti kebiasaannya permulaan segala kata
.. assalamualaikum ..

cuba lihat aku berbaju putih , bertudung putih , berkasut putih .
berstokin putih yg bertapak hitam dibawahnya . dan berkain biru bukan putih ?.
cubalah bayangkan jika kain pon warna putih ?
x huru hara ke bebudak perempuan dekat sekolah. itu persoalan ?
persoalan biar terus jadi persoalan jika aku yg xmau pening2 pikir benda nih .
;)
sila buat andaian masing2 !.

pejam mata celik balik dah 2minggu sekolah tu bercuti.eh x pelajar yg bercuti.
mana da sekolah cuti .kira hebatlah tu kalau sekolah pergi holiday kan ? haha
nanti akan dengar pelbagai kata2 yg sgt mengharukan .
ya lah ayat'' WELCOME BACK TO SCHOOL '' .!
eh cuba kalau sekolah tuh yg boleh bercakap secara tetiba ?
again aku terpikir benda2 yg xpatut budak form5 pikir . perlukah soalan macam ni ?

kekadang aku lebih suka berpikir tentang sesuatu yg xmungkin.
bukankah itu seronok .seronok kalau benda tu terjadi .! ;D
aku belum siap . aku xsedia nak menghadapi alam yg penuh dgn kedewasaan
sebab mereka terlalu rumit . maby ?
aku lebih suka berlari berkejaran bersama teman2 tanpa ada masalah yg datang duduk kat kepala otak ni .
even kekadang mereka yg digelar teman itu bukan lagi teman .
mengapakah ?

perjalanan itu sangat panjang . kita jumpa lagi di lain jalan.
HAHA *pelik2 je ;D

Sunday, June 13, 2010

dan itulah..


even secara xdijangka ..
tapi semuanya berjalan dgn sagt lancar !
bunyi macam bagus giler kan ?.
yer ! hebatt sangat .
thnks zue sebab invited kita org ,
to korank-korank yg xdtg xpe , tapi memang rugi !
HAHA spe soh xdtg .ziema balik kampung and eyza xde transport .
xpe2 kami paham .....but yg lain tuh ? grrr it's ok lah kan zue .
;D

cake
bihun singapore
sandwich
air oren
and everything...
plus
playing badminton ..,
it was fun ! thnks zue .
next time kita main badminton tu sama-sama lagi tau .!.

ok done ! tiada lagi kata-kata..
sedang bersiap nak pergi majlis perkhawinan .!

Saturday, June 12, 2010

bufday gurl .!.,



here we go ,..
lets sing together korank-korank

happy birthday to u
happy birthday to u
happy birthday to zulaikha
happy birthday to u

one more .,.

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan zulaikha
Allah selamatkan kamu

HAPPY BIRTHDAY sygss .!
semoga dapat pakwe banyak macam fahrin ;D
hehe , gud luck in your SPM.
may ALLAH bleast u dear ;)



Friday, June 11, 2010

another day ...


1 2 3 let's start..

happy birthday to u
happy birthday to u
happy birthday to IMRAN
happy birthday to u

selamat ulangtahun yg ke 17 wahai insan yg bergelar sahabat .!
dengan ini dgn rasminya anda dah genap 17 tahun .
ni yg buat aku jeles , HAHA *aku lahir lambat sgt :)

...semoga kau berjaya dalam hidup , dimurahkan rezeki , dipanjangkan umur ...
dan sentiasa bahagia disamping org2 yg tersayang ;D

and this another one ,
my lovely teacher .. pn Aidal ;D


cikgu saya ucapkan selamat ulang tahun ...
semoga cikgu dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur
saya sayang cikgu :))

Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan cikgu Aidal
Allah selamatkan kamu..


semoga berbahagia pada hari yg sangat bahagia ;DD

Thursday, June 10, 2010

assalamualaikum...


'..semoga ALLAH menyembuhkan penyakit pakcik abdul rahman.
dan semoga ALLAH panjangkan umurnya.."

amin...


Monday, June 7, 2010

sedia and here we go ..

salam satu Malaysia .
dimalam yg terasa kebahangannya ini ,
duduklah aku mengadap pc nih sambil ditemani lagu2 af8 yg baru je aku download :D
tapi aku xdgr pon lagu tu ,
saja nak banyakkn lagi koleksi.nak tunjuk aku adalah lagu2 baru nih HAHA
*kekadang aku terasa bangga xtentu pasal
so kesah aku pasal kau ? xpon ;p

apa ek ??

morning eveyone
pepagi buta lagi aku bangun , main poker !. :D
apa nak buat dah aku suka gilaa main benda nih and yess !
finally my uncle dah main balik selepas mengalami kekecewaan , HAHA
so kalau chip aku habis , aku mintak dea punya
bagus betol kan aku ?. *yeye aku tau lama dah :DD



ada aku penah cakap aku ada baby baru x ?
x ek ? okok lek lek ..
so untuk sesape yg xtau meh aku bagitau ..,
nilah adik baru aku , anak kpd makcik aku :)
comel kan kan ?
grr geram kot gan pipinyer yg gebu itu .!
and macam bese pantang nmpk comel2 sikit nak kiss lah ,
so lepas mandi for sure lah aku suka nak kiss sampai ilang semua bedak kat muka baby nih :D
org cakap kiss lah semasa kecikk sebab bila da besar mana boleh kiss da , betol x ? haha
opsss , nama baby ni aku lupa lah , hehe
tah kenapalah asyik lupa jer ,
xpexpe t da besar mesti xlupa , skunk kecik lagi lupa xpe HAHA
+0
aku 2beradik jek ! xpenah merasa ada adk sendiri.
tapi xkesahlah sbb ni pon adik aku jugakk
love for u .!.

Saturday, June 5, 2010

pararappappa.. i'm lovin' it .!.

morning people ., tak kesah la kat mana pon ..
semoga hari ini lebih baik drpd yg semalam !. amin..
macam yg semua budak yg skolah kat MALAYSIA nih tau ,
hari nilah start cuti twoweeks :DD
walaweyhh , bestt gilaaa . tu lah perasaan budak skolah yg xhabis2 nak cuti jerk ! haha
and semalam jugak exam telah berakhir dgn rasminya !
bayangkanlah perasaan tu wahai korankkorank semua .
bebas dan merdeka !
SPM terkecuali sekejap * :p

to all warga ' UTAMAIAN ' selamat bercuti ...! :DD
dan jangan lupa tarikh kembali ke sekolah jugakk yer , jgn dok leka cuti memanjang .
and to all my friends i will miss u taw taw .!
jgn lupa kenduri kawin kakak atan , kita pergi togethergether erk HAHA
kita meriahkan majlis tu nanti . ,tunggu atan kami datang ...!
HAHA macam apetah , macam lah atan yg kawin .. ngeee ~~~
so enjoy your school holiday guys ! :)

Thursday, June 3, 2010

ok.done ek !

'.last thing before turn off pc nih .'
salam everyone . selamat malam :)
tmr will be the last exam ! grr -,-
nih la yg xpuas hati sesangat bila budak sains tulen tuh dah habis exam.!
adoi . gilaa jeles ,..
dorank dah merdeka .! arghhh ..
xpe xpe , relaxx je nurie , cool ....!.
ada hikmah tu disebaliknya .?? .. tah
ouh ya aku baru jerklepas main mafia wars .
wahh , bestt jugak even mula2 tuh xpaham pejadah pon benda nih .
FYI lah kan , aku suka main game macam bebudak. wink wink.. :DD
ada aku kesah kan .? aku punya sukalah !.
ok . habis ,
sebenarnya xde benda pon . saja gatal2 tangan nak sign kat blog .
pastu gedik2 buat newpost pasal benda2 yg xpehape tah :))

Wednesday, June 2, 2010

benci bilang cinta !.

hallo korank .
ahaks kita jumpa lagi ,.
tulah kalau da telebih rajin sampai sepuluhkali nak buat newpost !
eh , sampai ke sepuluh ? haha *gebang lebih





can you see the picture tuh .?
ha tu lah pelakon utama cter BENCI BILANG CINTA .
Baim Wong as a Dimaz and Marshanda as a Winda .!
grr suka gilaa laa tgk cter nih , serius bestt ! xtipu.
ingat lagi masa balik kampung dulu , dapat tgk cter nih kejap masa kat sana .
xsangka dapat tgk kat sini ,..
bagus lah astro ria nih ! pandai pilih cter haha *ayat manis je ;D
korank try lah tgk , mesti melekat punya lah.
betul xtipu . best punya best .! ahaa
so habis sudahh untuk post kali ni .
idea dah kering xsiram air lagi , ngee :)

indonesian !.

kabare ?
jawab waras ! haha
tetiba dtg ilham nak cakap pasal diri sendiri .
sila baca paham2 . xpaham sila buat paham2 ! :D

act xramai kot yg tau bahawasanya aku nih asal dari INDONESIA !
weyh , series aku bangga !
ye la aku ada dua negara . boleh kata dari luar negara .
apa ingat yg dari londonUKcanadaGERMANswitzerlandSaudiarabia je keboleh terkenal ?
eh , aku pon boleh . dari luar Malaysia lah jugak kn !?
cuma yg ni dekat je HAHHA
aku langsung tak kisah org nak cakap aku INDON ke apa ke .
sebab da tu memang asal aku .
xkan la nak cakap eh xla aku asal dari Canada !
xke pelik bunyinya . nmpk sgt bohong ...
aku berIC biru yer ! *mintak perhatian .
dah 2 kali da pon aku jawab exam besar even xbesar mana pon
cuma UPSR gan PMR je !
tahun nih jadi 3 lah sebab SPM . so caye x aku nih warganegara >?
kau xcaye ? hahaha sikit aku xkesah !! :)
last word , I"M proud to be a ....
eh x ! BM lagi bagus , '..saya bangga jadi sebahagian dari bangsa Indonesia ..."
xlupa juga '..saya bangga jadi warganegara Malaysia ..'
aku sayang la dedua negara nih , but aku lebih suka tinggal kat sini :)
bak kata ayat yg agak slalu aku dengar '..jiwa saya dah sebati kat sini ..'
plus hati saya dah melekat kat org sini .. hehe ;D

the power puff girls :)

so let's start yer !.

what is your full name?
Nuri Hariyati bt. Mat Sihan .unik kn ?

when is your birthday?
21 DECEMBER 1993. SAGGITARIUS yerk !

what is your daddy's name?
Mat Sihan b. Musleh

what is your your mum's name?
Suhartik bt. Jatim

how many siblings do you have?
two.attention ! saya bongsu

where do you live?
puchong permai sudehh !

your favourite colour.
hitam.putih.coklat
plus pink sbb eyza !.

still studying?
yup! form 5, SPM candidates 2010.

do you have a bestfriend?
of course !.

do you love them?
mestilah.mereka pelangi di hati saya

pop or jazz?
grr , dedua xkot ! tah -,-

chicken or beef?
haha both pon boleh ..

coke or 100plus?
100plus yer ! tenaga tuh

what brand is your purse?
tah.

how much do you have in your wallet right now?
rm 5 3 keping
rm 1 xterkira
duit siling 50sen wajib ada *prepare tambang bas p skolah :D

high heels or flat?
dedua !.

skirts or jeans?
jeans. bebas bergerak & melangkah .

shirt or blouse?
both .

watch or bracelet?
pakai watch xpenah tahan lama.mesti jahanam -,-'

favourite watch's brand?
adidas tu smart kot !

do you have girlfriend?
yalah.

*do you have a boyfriend?
ya ! love him !.

did you love her?
her utk siapa ?

did you ever kiss him?
lols

facebook or myspace?
facebook ! myspace da delete haha

what is your wet dreams?
entah

please tagged ten friend of yours
err malas . sorank cukup !
ezzah suzana :)


wahhh ! akhirnya terlaksana gak benda nih

Monday, May 31, 2010

jeng jeng jeng....

ehem ehem korank , salam yer ;)
hari ni rajin sikit so let me update blog ni sebelum malas tu menyerang balik !
hari ni hari ISNIN . dah genp 2 minggu exam and this week will be the last exam lah ,
grrr serius rasa xsabar gilaaa . cepatlah habis
dah tension dah mengadap buku memanjang *errr , baca buku ke ?? hahha
so dgn rasa seronok nak isytiharkan esok cutiii !
opss , bagi pelajar2 MELAYU je la except dorank nih baguss sgt sampai tambah extra paper Tamil or Cina .
rasa lega sikit sebab subject killer semua da lepas just tinggal paper 3 Physic & Chemistry .
ouh lupa plak plus paper Account ! well ,. saya budak SAINS AKAUN .
bangga nih , bangga gilaaa ! ;p

this entry tak mau lgsg nak bahas pasal paper2 exam yg lepas .
yg tu nanti2 je lah , sebab sakit kepala bila ingat . hohoho
so korank mesti dapat agak betapa dahsyatnya paper yg kita org jawab tuh .
perghhh , tersikksa !! -,-'
then bukak blog ceritacintascorpio tuh !
ha dea ada tag untuk saya , so saya akan buat sebab katanya nak hempuk sape yg xreti nak buat tuh
hahhaha . lekk lu , karang2 saya buat yerr ;D

Thursday, May 27, 2010

err and will be err selalu .. :)

salam korank-korank ,
walaweyh lama kot lngsg xjenguk pon blog nih .
ha ni ZyngaPoker punya pasal lah .
kemaruk main sampai dah xigt hape !
amik kau aku dushh sekali zyngapoker oii .dala wat aku miskin , -,-

haishh . apa benda ni ? xtau ? dah baca diam2 jerk ! ;0
act banyak nak cakap , tapi tu lah sampai da tak tau nak start kat ne!
terlalu bnyk missed sebab malas sgt nak update .
so let it go je lah and kalau ada senang baru lah aku citer .
tggu pintu hati terbukak nak ingat balik kisah2 tuh ,.

so sampai sini je lah .
ada je benda kacau nih , nak p kedai sat !
bubye !

Friday, May 7, 2010

sukasukiakujelah ;D

dear bloggie .
today i xpergi sekolah .sebab xrasa nak ingin pon,
haha suka suki je kan ?
ha itu perkara yg sgt biasa sebab i suka nak buat benda ikot kepala sendiri
then my papa and mama pon xcakap apa2 , so green light la kan ;D
let me list down kan reason2 xmahu ke sekolah

*ada addmathe *smalam kena rotan xbuat kerja , hehe
*ada physics
*kena check buku literature
*last but not least MALAS !.

kan lebih baik i duduk rumah je kan ? sila angguk yer ...
so let me enjoykan diri sendiri duduk goyang kaki dan bersantai dirumah .! haha
bagus nurie . bagus ! tepukan untuk diri sendiri............!

i bukak my fb then xsah tanpa play itu poker zynga!
macam ketagih kot . nih la padahnyer sedara2 plus pakcik2 yg sibok memanjang main benda alah nih ,
kan i dah turut serta ;)
salahkan dorank salahkan dorank ! HAHA
sila lihat kini chips i yg dah jadi million tuh wahai bro acem and uncle rom !
hebatt nih si nurie , apa ingat i nih tak reti main ke ?
ouh . salah besar tuh , i sgt pandai main cuma sebelum nih malas nak tunjuk power ;p
wahhh ! rasa bangga yg xsudah2 nih asyik buat bibir asik tersenyum .
tersenyum puas ! tersenyum bangga ! ;D




Thursday, May 6, 2010

tet tet tetttt !

morning bloggie ,
i feel good .. ala2 mcm tv7 punya tuh ;)
hahhahaha . weyh aku nak gelak nih , sebab ?
aku punya sukalah nak gelak ke apa ! ada aku kacau kau ?
ouh , TIDAKK kan ! this my blog .so its up to me lah nak buat apa kan .
kau org jangan sibok. just baca diam2 , kalau suka bagus , tak suka kau punya hal lah ,
sikit pon tak kesahhh ;D
....apa point kau nih wahai nurie ?......
aku menjawab dgn rasa sombong ,
....saja buang tebiat .....

tu lah org cakap kalau org dah bosan tahap gaban memang begini .
korank tau x ? mesti x kan ! hahah
btw terima kasih bebanyak yg sudi read this post .
post yg memang tak de apa pon . saja menggedikkan diri
and saja nak suruh korank baca , bukak blog nih then read lah xkan makan kot ;)
so again . TERIMA KASIH ;DD

Wednesday, May 5, 2010

the day yg sangat dinanti-nanti ...

hallo bloggie ,.
ketidaksabaran untuk ke sekolah
hanya disebabkan sesi pengambaran for our magazine yg sangat cool .
ok cool ke ? haha tunggu hasilnya nanti .
well , si Prasat yg dtg ke kelas kami then mengarahkan kami turun dgn keadaan yg segera .
lebih kurang begini bunyinya ...
" sila turun ke bawah sekarang , kalau lambat kelas anda tidak akan diambil gambarnya "
eh macam ni ke ?.. hurm ala2 je lah , sebab lupa lah tapi dalam cara ala2 india cakap BM yer ;D
punyalah laju dia cakap .
apa lagi , si nurie nih bertanya "huh , apa benda kau cakap ?"
hahha . see , lain kali cakap tuh biar jelas
sudahlah our kelas nih bising kerana ulah pelajar-pelajarnya .
then tanpa melengahkan masa , nurie and the gengs turun dengan segera .
location utamanya of course lah bilik persalinan . HHAHA
normal bagi para gegurl nih nak mengecunkan diri . lumrah katanya ;)
...agak bengang juga sebab xdapat duduk .
punyalah rancang nanti kita duduk kerusi last2 kena berdiri jugakk -.-'
okok sabar , relaxx lah adalagi kan nanti ? hehe

tadi belajar CHEMISTRY dgn sangat semangat .
tak macam hari2 lain , yg ni sikit pon tak ngantuk !. ini betol punya ..
guess what ? nurie telah berjaya jawab soalan2 tuh .
wahh , hebatt rasanya . dan tetiba terasa nak cakap
"ouh , I LOVE CHEMISTRY !." *cakap dgn hati yg sangat2 ikhlas .
bangga nih and until now tak mau hilang pulak rasa bangga nih , hehe

...ouh , rasa tak sabar lagi nak tggu hari esok .
picca time , grrr HHAHA
melepas gian nak tunjuk muka kat majalah sekolah tahun nih sebab tahun lepas satu gambar pon tak de ;DD

Monday, May 3, 2010

isnin ! ;D

assalamualaikum pembuka bicara ,...
walaweyh hebatt tu ayat aku , hahha
today sekolah macam biasa , nothing interesting
cuma ada pelancaran minggu budi bahasa kalau tak salah lah .
ha , rasa dah betol da tu ;)
then biasalah sebagai kumpulan koir kena nyanyi kan , then nyyanyilah lagu tema
sape tak tau lagu tuh tak taulah . duduk kat hutan agaknyer , hehhe
agak lama jugak duduk kat tapak perhimpunan yg sangat gah tuh
mana taknya hadiah pemenang minggu PSS semua bg masa tadi .
sumpahh aku dah borinkk gilaa nak mati dah .
kalau aku menang tak pe jugak , nih tak -,-

eh , korank still ingat tak yg aku dok marah2 arituh .
yg pasal jelajah sekolah tuh lah ?..
ha , bagus kalau igt kalau x igt pergi baca kat bawah nih punya bawah ;D
then tadi pergilah menuntut janji yg telah diberi . the RAJA AHMAD FIRDAUS tu give us RM10 !
ook , happy lah kan . sorang dapat rm 2 , but tak sampai hati pulak .
rasa macam dia guna duit sendiri .
weyh , kita org tak lah jahat sgt sampai macam tuh , so kita org pulangkan duit tuh .
but still kita org nak ganti rugi yerrr .!
kita org nak duit yg kau dah collect dari pihak2 yg bertanggungjawab .
bukan duit anda sendiri
see kita org baik kan ? kan ? ;DD

alamak ! lupa nak cerita part nih .
our DAGU yg comel tuh , ala siapa lagi kalau bukan cik ZIEMA ;)
dia terkehel jari lah kot .
sampai berbalut tangan dia dibuatnyerr , BTW la kan .,
i hope kau cepatt sembuh yer .
and pasal yg usus tuh , aku harap tak de apa yg serius .
harap sangat2 kau cepat sembuh ! amin~~

Sunday, May 2, 2010

entah .

dear bloggie ,.
toninght hati rasa semacam . terasa susah sgt nak describe !
tak terluah oleh kata-kata . rasa nak cakap tu lah kang org cakap buka pekung di dada lah apalah .
so let benda nih still macam nih .
kalau korank la akn apa agaknyer korank buat ek ?
hurmm . gilaa buntu otak nih dok pikir benda nih -,-'


dah semakin kurang dan akhirnya hampir langsung tak ada . apa tu ?

hallo people .
i'm fine . terima kasih ;)
ahahha , saja nak bagi info kesihatan nurie , tak pe kan ?
angguk je jangan geleng .!

ok people , lets start .
yg kat title tuh act bukan teka-teki ,
so tak payah bazir masa dok pikir benda alah tuh sebab sampai lebam pon takkn jumpa .
nak cerita tapi tak tau kat mana nak start . haiyyaaa -,-
tulah kau nurie pemalas nak update ,.! ha kan dah kena setepek .

and tetiba , aku tak tau nak cter apa .
serius nih , sebab terlalu banyak benda yg terlepas . so nanti kalau i rajin nak refresh balik apa benda yg gempak2 tuh , i will share dgn korank .
buat masa ni tak de lah ek ? hehehe
jangan marah , nanti kena jual . HHAHA
ahh , sudah merepek pulak nurie nih ....

esok dah sekolah macam biasa . ya ampun sumpah malas gilaa rr .
mid year exam dah semakin menghampiri , aku tahu itu .
tapi still kemalasan aku tuh tak nak pergi jauh2 .
kesian kau malas , asik dipersalahkan je ? ;D
opsss ! i nak main POKER lah . later2 continue balik ,
see nih sebab malas lah nih . HAHHAHA
ngekk punya nurie .! ;p

Monday, April 26, 2010

ISNIN ,

tah kenapa hari nih , sampai sekolah dengan berkeadan lambat . terasa diri amat selekeh even kengkawan tak cakap pon macam tu kan ;)
pagi tuh dgn jalan penuh berlenggang then tetiba jalan laju gilaa sebab baru teringat
kena nyanyi lagu , ala hari isnin kan group koir kena jadi leader lah dlm nyanyi lagu negaraku and negeri selangor . serius aku bangga ! ;D

habis tuh macam biasa beratur , dan bahangnya mulai terasa .
rasa macam nak mandi lagi pon ada , badan melekit bak kata Pn.As'adah belengas . heheh
tambah lagi dgn cerita yg rupanya kita org nih tak mng pon dlm jelajah sekolah !
WTF gilaa ,! macam hapetah ..!! sudahlah gah rasa panas yg kat luar tambah lagi panas dalam hati .
haishh , tak boleh jadi nih . and habis jer perhimpunan ahmad adalah sasaran utama .!
guess what ? dea boleh cakap yg dea dah tulis nama tuh then dea cakap zarith yg bagi nama kat cikgu !!?
eh , korank nih boleh pikir tak ? kita org main penat2 then kau org cakap kita org menag no2 .!
punyalah happy then tetiba cam nih ! sumpah bodoh gilaa pengurusan korank!
lain kali kalau tak reti nak jadi FASI tuh jgn lah nak ngada2 nak jadi!! stupido jerkk -,-'
org yg paling mengamuk adalah eyza , dea betul2 bengang and kalau lah boleh aku balas kan kat fasi2 nih nak je aku baling telur kat muka dorank tuh , aku rela nak sponsor telur .dgn rela hati lagi . baru kau tahu sakit hati kita org macam mana !!

then masa balik tadi , si ahmad boleh cakap fasi perempuan lepas tangan then duit kita org akan dipulangkan ! WTF gilaa korank doe . sumpah bangang !!
sah2 korank nih tak layak gila jadi FASI .! sedar diri yer ;DD

better aku stop sekarang daripada terlalu banyak lagi kata-kata yg tidak sepatutnya !

Monday, April 19, 2010

...

morning to all MALAYSIAN , ;)
pagipagi buta lagi aku online , yup ! dah jadi kebiasaan , hehe
i can't 'belajar' lah kononnyer if tak online pepagi nih ;D
*satu alasan yg langsung tak masuk dek akal ~~~

orait babe .!
i like to say something yg sangat buat i suka gila bangun awal even mata tak leyh nak bukak
, i like the perasaan yg ada pepagi nih ,.sunyi sepi , terasa nyaman ...
i donno y ? i keep wondering ;)
and...tiba-tiba..........................
tah aku pon tak tau apa yg tetibanyer , saja wat gimik sikit . HAHA
ok people , gtg now !
nak bersiap-siap going to school ., wearing a tudung cantik2 , hehe ;)
darrr ~~

Sunday, April 18, 2010

awww , so sweet ;DD

korank-korank , semalam kan aku pergi tengok wayang .!
wahhhh , bestt gilaa lah . cuma belum jadi gila lagi , hehhe
ha , aku tengok cerita nih ,..jap jap aku upload benda tuh ,




ha cerita nih lah semerah cinta STILETTO .!
tujuan nak sangat2 tengok sebab farid kamil gan lisa surihani nie lah ,
suka gilaa kot nak tengok dorank nih berlakon , sweettt gilaaaa , ;D
HAHHA , dah nurie cukuplah dengan ayat gilaa tuh , hohoho
thnks kepada someone tuh yg belanja , thnks sesangat ;))
ouh yaa ,.. i found something after lihat cerita nih ,..
the lagu yg sangat best nyanyian zarina ft adeep .!
the title of the songs is kasih antara kita .,
hayatilah setiap bait-bait lirik itu , sangat bermakna .,!..

are u ?.


can u please stop main tarik tali , rasa nak sepakk kau jerk !
gahhh ,. geram taw .
sometimes kaw macam nih then macam tuh .
weyhh . aku memanglah budakk sekolah but i already 17 lahh ,
seorang yg sangat layak untuk dijaga hati dan perasaannya ,.!
seorang yg sangat patut dihormati .
seorang yg sangat tidak patut diperbodohkan .!
tapii kau , tah aku susah betul nak paham , ke patutnyer kau ek yg kena paham kan kan ?

english week ! ;p

here we go...


the S C I E N C E 4 !


salam for the readers2 sekalian ;)
tahu x ? and of course lah korank tak tau sebab aku belum cerita lagi , HAHA
apalah ..?
sempena english week yg dilangsungkan dgn gahnya di SMKPU1 tuh ,
our class dengan penuh rasa bangga , cehh poyo je ayat bangga tuh !
ok sambung ayat balik... join the silly drama competition .!
after bertungkus lumus nak buat benda nih dr phantom of the opera sampailah jd so u think u can sing ?..
walawey ,.. tengok tuh mesti rasa macam hape tah yg kita orang nih buat -,-'
mana taknyer semua yg di plan tak buat erti kata lain , H A N C UR .! ;DD
macam aku , grr..
apalah , dah naik pentas tuh then tgk orang ramai gilaa ,.. sumpah nervous terlebih !.
AHHAHAH , and fuhhh..lega , everything berjalan dgn sgt lancar even tahapehapelah ;p
so just enjoy the picca of the day ..


the wondepets girls , ;P



:DD

our Michelle Johnson , haha

the kami , the gempakzz .!





ok done , TAMMAT !

Friday, April 16, 2010

Tuesday, April 13, 2010

netball team SMKPU 1 ,.! ;D

hey there , i like to share with korank semua pasal kehebatan kami .!
ehcehh , hahhaa ...sangat bangga nih ! ;)
FYI , our school dapat tempat yg ke 3 .,and its not easy taww .,
sampai ada part nangis , yeye aku orgnyer ,..
sorry again kerana kelewatan mengepost benda nih ,.
so just enjoy the moment ....












p/s : opsss , some of the picture already 'hilang' . latter after i jumpa balik i sambung , hehehhe .grrrrrrrrr !


Monday, April 12, 2010

koir , Anugerah Cemerlang .!

the KAMI


inilah our group .!
the KOIR sekolah punya team , ;D

sekian ~ !


*rasanya ini dah cukup ;DD



i should buat semua tuh ,!..

hallo people ;DD
salam 1 Malaysia , *ayat yg sedang HOT dimasa kini .!


macam yg korank tengok blog nih dah terbiar macam tanah yg tak bertuan ,.!
ha amik kau ayat baik punya aku bagi ,..
first of all lah kan kepada readers2 kuh yg ku sayangi , hehe
sorry sebab langsung tak update ,. ;D
korank kena paham aku sangat sibuk gila . nih betul punya .,
bila balik rumah dah penat , act tiap2 kali balik rumah penat , tah apehal ??? ;DD
aku ada satu konklusi yg aku buat sndri meh baca ek .!

bila penat , otak aku tak leh nak bekerja .
bila tak leh bekerja aku akan jadi malas .
bila malas satu apa pon aku takkn buat .!.


so korank baca korank pahamlah pe sebab aku tak update yer ,.
segala kesulitan adalah amat tak dikesali ,.!
sebab nih blog aku , aku punya sukalah .
tak de kena mengena gan korank semua , hohoho





hahhaa, weyh kdg2 aku rasa diri aku nih pelik jer doe ,.!
something yg merepek-repek aku akan fikir yg kekadang tuh x logik dek akal ?.


Monday, March 29, 2010

netball .!

hey ,
wish me good luck yaa for tournament tomorrow .!

TQ ;DD

Friday, March 26, 2010

give me some space ,!

tension !.

one words yg sangat2 menggambarkan perasaan aku .
aku sendiri tidak mengerti .
apakah ini ? apakah ia ?.,
kenapa begini ,,? apa sebabnya .?
aku sendiri tadak tahu .??...ini hanya menimbulkan tanda soal .
dan aku tidak mahu mencari jawapannyer .,
yer ., setelah ku lihat ia .!
aku tekad , tidak mahu lagi .,..


tiada mood ..!

terkedu bak kata Pn. Rashidah ..

duduk ku didewan bersama rakan-rakan teater yg lain di dewan .
dewan yg menjadi sebagai tempat penting untuk melakukan sesuatu selain perhimpunan !
ok habis satu ayat ~~~~!
hahahha .
orang stress memang macam nih yer :D
ok. fine . cikgu cakap teater tak ada . sebab PPD cakap cancell !
boleh tak macam nih ?
haishh , org PPD nih dah la tak bagi tau sebab . klo ye pon cuba bagi tau sebab2 .
nih diam je cikgu cakap ! and takkan cakap lgsng ,.
heran betul aku dibuatnyer ..

that time aku dan kawan2 yg lain hanya diam je .
mungkin' terkedu ' ...entah ??
tapi sebab cikgu sebenarnya pon berharap sangat teater nih dapat dipersembahkan .,
so cikgu cakap akan mengadakan pementasan teater khusus katanya ,. dgn gah sekali !
yer .! masa mggu bahasa Melayu ! ..
so kami still berpeluang menonjolkan bakat yg terpendan tuh :)
act , aku tak la dissapointed sgt sebab i still have koir and choral speaking . hehe :DD

dan sekarang , tak sabar menunggu ahad nanti ........

Thursday, March 25, 2010

pasal itu pasal ini ...!,

dear bloggie ,
rindu sesangat nak mengupdate , tapi sangat berat tgn nak menaip benda2 nih .! -.-
kemalasan tuh menjadi antara perkara yg teratas dlm diri aku nih .
lupakan !..
sebab apa pon sebabnya tonight aku akan have done kan benda2 yg tertangguh dek sikap aku sendiri ?!
so let me cakap pasal ke'busy'an dlm aktiviti di sekolah .
aku agak gila kot ., every perkara yg ada mesti nak join ,.
macam korank2 semua tau the teater ,.koir ,.and choral speaking ?
kan da tamak sangat tuh !. tapi nak buat mcm ne dah aku mcm dah tertarik,,
macam ada magnet yg buat aku nak terlekat pada benda tuh .
ha skunk aku dah start merepek ??.
haha . ok hentikan lah wahai nurie ...

kita start dengan teater ye ?
for the first time our school yg tercinta tuh buat kumpulan teater sekolah.
ujibakat adlah terbuka , and of course aku akan join .!
dan tanpa disangka2 aku telah terpilih ., hebat tak ?
sila cakap hebat ye ,..!
sebabnya aku tgh berlakon dgn sangat baik , saya amat bangga dgn diri ini , hahha
dgn bermuka tembok , peduli apa aku kat korank semua .
aku nak join so aku kena buat the best mse ujibakat tuh kan
even secara jujurnya kaki da terketar2 dah nih ;DD
and at leasat aku telah mendapat satu watak yg sangat mencetuskan kontroversi .!
teka apa ?
haha . aku menjadi bomoh di dalam teater yg berjudul penunggu pusaka ,.!
tggu dan lihat nanti hasilnya , :)

and the koir .?
i still remember yg tht day aku demam dan tak dapat nak hadiri ujibakat mencari pasukan koir sekolah yg pertama kali !
agak hampa , sebab tak dapat lah nak join . i have to go home .,
tapi akhirnya aku dapat masuk jugak .
thnks to ain yg menolong tuh , hehe
so kena la test power kan . haha
pada mulanya memang agak susah kot nak nyanyi but lama2 memang have fun gila .!
best wa cakap lu , :D
suka suka suka suka ! k enough ,.

last but not least . choral speaking !
tht day jugak aku tak dtg masa ujibakat .
sebab aku tak dtg sekolah . demam lah !, so rehat rumah .
oleh sebab aku nak gak masuk aku tanya sharizat ada kosong tak ?
the she said ada tapi join untuk competition lah , bukan buat persembahan tuk anugerah cemerlang nanti !
sebab mereka dah training dr mula , so ok lah dgn senyuman yg lebar di raut wajahku :DD

and pasal anugerah cemerlang .
let me tell about this later je .
aku dah rasa aku cakap panjng lebar dah . !
penat kot . haha
so wait ya....:DD

Sunday, March 21, 2010

after a long tima ago...

hallo kawan-kawan. salam yer , hehe
one words that i sangat2 nak cakap ...

welcome back to school ! . ,

itu semua cuma satu ayat yg secara jujurnya tak suka nak cakap !.
ya betul . aku malas , dan semakin malas nak pergi sekolah .
i donno reason nyer ..
maby sebab dah terbiasa cuti seminggu nih , -,-

SPM .
ermm gerun betul kalau dgr .
apehal ada benda nih ??
lagi sekali aku cakap kan... haishhh .!
stop it .!

sudah2 . wtv apepon ,..
i must sedar jugakkn.
tak boleh malas-malas .! rajinkanlah diri wahai nurie ...!
ermmm . i know i can do it ,!



my blog getting bored kah ?
one day aku akan ceriakan semula yer.
i have so many of things yg perlu disempurnakan ,..
buat masa ini . ini saja , ;DD

Wednesday, March 17, 2010

sekarang !..


saya rasa teramat malas . yer anda-anda sekalian .!
cuba lihat blogkuh yg ditinggalkan tanpa ada kisah dan karenahnya ,,
cuti yg ada dihadiri dengan kelas plus koir andd teater ..!
adakah saya terlalu busy ? u should said yes !!
i have kerja2 yg sangat banyak untuk dilakukan .
so mood hilang tanpa disuruh . apalahhh..,,,
later i will update semula . mabyy , if saya inginkan .,...
;DD

Saturday, March 13, 2010

a past ,... about sukan .!

the picca of the day !

gadis2 ayu yg sedang sibuk2 nak pose depan camera amalina ;DD
plus sometimes aku suka menyemak nak pergi rumah laen ,..


makan free dekat rumah syahbandar ! thnks zue . HAHA

dia memang begitu , harap paham yer !

dan seterusnya........

sila lihat dgn muka yg sedang senyum . terima kasih !.
the end of the dayy .....end !

Friday, March 12, 2010

today is a day

salam ...., para bloggie .
aku ngantuk teramat sangat ,!
ishh ni dah terangguk2 berapa juta kali dah .
menguap bermillion kali . hahha
pelik2 je aku nih ,,,,,.........
better i go to my katil kan ? kan weyh ..??
idea aku kosong . sekarang ini ! paham yer .

Thursday, March 11, 2010

asyik power jerkk !

hallo bloggie ,
today is my tired day . i guess .! ;DD
act not lah . aku cuma bertugas di spbt .
like yg korank2 tau . yerr , result SPM keluar ,.
andd macam selalu aku akan bertugas .
kaunter pembayaran ! ha amik kau sesape yg ada hutang tak boleh nak amik result .
so you must pay first lahh . hahha
aku suka lah nak mengira duit tuh . hhhee :)
ignore it .!
sebab nih bukan point utama ...

dari dulu hinggalah kini . yeahh dari zaman abad yg dahulu kala .
abang aku nih memang selalu dapat result yg gila mencabar aku betul !
sumpah jeles nak mati .
tapi tak mati2 pon . hahhaa.........................,
guess what ?
dea dapat 8A and 2B .~!
gila takk ?
otak geniuus gilerrrr !!,
aku tak tau apa dea buat pada otak dea sampai jadi cam tuh .
ishh giler . memang giler .!
tercabar aku .
tapi i know tahap aku . agak susah nak sama macam dea .
sebab dea pakar matematik ! aku memang tak leh lawan ,,
wht ever la apapun .
sebagai adik yg sangat baik hati lagi mulia plus amik berat dan apa2 jer yg baik .,aku nak ucapkann

tahniah .tahniah. tahniah!
untuk Achmad Subayri bin Mat Sihan
kau dah buat yg terbaik .
bagus , aku bangga jadi adik kau .,hahha

ingat kau kena wariskan kepandaian kau kat adik kau nih .
hahhaha .
last words ,
tahniah untuk anda . plus pelajar SMKPU1 yg amik result tadi . ;DD

Wednesday, March 10, 2010

aku pun tak tau apa .

hallo bloggie ,
have aniceday .
ye . sebab exam bulanan tuh dah habis .!
so boleh cakap huhahuhahuha ...blablabal....
apa point kau ?
ishhh . tah aku pon tak tau la .
aku dapat rasakn yg aku dah lupa nak cerita pa yg aku nak cerita ?
ha , kau tengok . belit2 ayam aku cakap .,! :DD
ok . skip ..!

esok . haha
result SPM keluar !
mesti korank2 tuh tak sabar2 kan ?
aku dapat rasa debarannya ..aku poyo lebih cikit .
aku dah tak boleh sabar nak tau result my bro tuh .,.
tapi aku tau dea mesti dapat yg bestt punya . sebab dr abad dulu memang selalu dapat cam tuh .
haiyyyaaa . jeles aku dodol !
takpe2 aku pon boleh . tengok nanti ,
errr aku terover ka ? ............aku tak kesah ., hahha

last words .
jumpa esok . :)

Sunday, March 7, 2010

something yg tertinggal .

salam 1 malaysia !
rasa rindu pula nak berbloggie nih .
a bit rasa malas tapi a bit rajin jugak , ishh . cam ne tuh ?
sila abaikan~~

act i have a lot of story tapi . nilah probnyer .
malas ,.! so maby later i just publish picca yg cantik melecun .
ok tak ? cakap ok jerkk ... :)

and exem will coming soon .
eh . hari isnin nih lah .,
means esok .!
one worrds , aku malas ,...!
fuhhh ... lega dah cakap .

kini kembali ke buku2 yg tgh menunngu untuk dibaca .........

Thursday, March 4, 2010

magazine !

dear bloggie ,..
someone call my name , nurie .
cepat2 aku pergi amik majalah tuh ,
but im not interested sgt pon nk tgk just belek2 . sebab agak kebengangan dek gambar tak ada pon .
haissshh -,- ! perasaan penuh jeles tgk gambar kawan2 ada jerk .
so let me tell korank semua one story yer .
aku masa tuh tengah fly pergi indonesia ,
repeat balik ek . indonesia . hahha
so kalau korank nak tahu aku mixx lahh .!
tapi still aku ic biru ,.! ingat .

yg agak aku bengang apesal nak tgkap gambar masa aku tak ada .?
okok nurie . relaxx ., kau jgn ingat kau tuan puteri ,..
so im just tgk majalah tuh tanpa rasa excited tgk gambar sendiri . cun tak . ?
perghhh . gila perasan ,.
cuma sekarang kosong . yer pandangan kosong tak macam dulu2 punya .
so azam tahun nih pastikan gambar aku banyak .
weyh budak2 sidang .,
pastikan gambar aku ada kat mana pelosok dunia sekalipon .
errr , ada kena mengena ke ?

so blablabla ..
im tired .,
muka dah kena sunburn yg gila2 .
dah hitam nih , eh tak .!
dah gelap ok ....

Monday, March 1, 2010

nasrullah abd rahman !


here we go ...

happy birthday to u
happy birthday to u
happy birthday to nasrullah
happy birthday to u

i dah nyanyikan lagu nih sendiri .
semestinya di RED BOX ioi tuh . hebat !
hari yg sangat fun kan bie ? kita together-gether happy2 . fun2 sama2 kan ? hikss3..
when me sing a song depan bie tanpa rasa segan kan ??., haha
i can't lupa tht moment yg . awwww ! so sweet . ;)

i wishh ...,
kita tetap sama , serupa and bersama ! perkara wajib ,..
may ALLAH bleast u.
semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur . aminn...!


tanda perhentian .
salam berbahagia .,

one word . ily . dah ,
tutup kisahhh ............! tamat ~~